Eivind Kolding vil sende transportgigant på børsen

NTG vil børsnoteres via bagvejen. I spidsen for transportkoncernen er den tidligere topchef i Maersk Line, Danske Bank og Novo A/S, Eivind Kolding.

Eivind Kolding, bestyrelsesformand i NTG Company, mener, at tidspunktet er kommet, hvor en børsnotering er det rigtige strategiske skridt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Den hurtigvoksende transportkoncern Nordic Transport Group (NTG) vil på børsen i Danmark.

Det oplyser koncernen med hovedsæde i Hvidovre i en selskabsmeddelelse tirsdag morgen.

Børsnoteringen skal ske indirekte gennem det tidligere biotekselskab Neurosearch, der blot er en tom børsskal. Det vil foregå således, at aktiekapitalen i NTGs moderselskab, NTG Company, indskydes i Neurosearch, som NTG i forvejen ejer 47,55 pct. af. Desuden indskydes aktierne i en række partnerdrevne datterselskaber.

I forbindelse med transaktionen vil der blive gennemført et offentligt udbud bestående af et salg af nyudstedte aktier, der vil give selskabet midler til at foretage opkøb. Desuden vil der ske et salg af eksisterende aktier ejet af de nuværende aktionærer i Nordic Transport Group.

Størrelsen af det samlede udbud vil blive offentliggjort i prospektet.

»Siden Nordic Transport Group blev stiftet i 2011, har selskabet vist en bemærkelsesværdig vækst – fra 2015 til 2018 er omsætningen i gennemsnit steget med 38 pct. årligt – og tidspunktet er nu kommet, hvor en børsnotering er det rigtige strategiske skridt til at sikre fremtidig vækst. Nordic Transport Groups indirekte børsnotering vil understøtte vores ambitioner om at blive en global speditionsvirksomhed,« siger bestyrelsesformand i NTG Company Eivind Kolding.

NGT havde i 2018 en omsætning på 4.512 millioner kroner, hvilket svarer til en stigning på 56 pct. i forhold til 2017.

I år ventes omsætningen af stige til mellem 5.000 og 5.500 millioner kroner. NTG havde pr. 30. juni 2019 ca. 1.340 medarbejdere, primært i Europa.