Egne frustrationer blev til rekrutteringsplatformen Statum

Stiftere: Nicolas Kirk Jørgensen, Alexander Kragh, Stefan Schonert, Kristoffer Kjærulff Jensen.

Nicolas Kirk Jørgensen (tv.) og Alexander Kragh er begge medstiftere af rekrutteringsplatformen Statum. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Der var ingen slinger i valsen, da CEO Nicolas Kirk Jørgensen og marketingschef Alexander Kragh præsenterede deres rekrutteringsplatform Statum foran Berlingske Business Boosts fem dommere i finalen.

 

Egne erfaringer og frustrationer med at skulle holde jobinterview med alt for mange kandidater, der på papiret så ud til at være det perfekte match, men som når de mødte op viste sig ikke at passe ind i virksomheden, er drivkraften bag den godt et år gamle iværksættervirksomhed Statum.

Holdet bag Statum har udviklet en rekrutteringsplatform, der gennem algoritmer og maskinlæring fokuserer at få finde kandidater, hvis personlighed matcher virksomhedens kultur. Dermed er de med til at flytte fokus fra alene at se på erfaring og uddannelse, når kandidater udvælges, til fokus på personlighed. Platformen henvender sig til salgs- og marketingschefen, der ikke har tid til lange rekrutteringsforløb ved siden af deres driftsopgaver, og til HR-afdelinger, der savner nemmere måder at finde den rigtige kandidat.

Virksomheden er stiftet af fire unge mænd midt i tyverne, hvoraf de tre tidligere har siddet på den anden side af bordet og kæmpet med at finde de rigtige kandidater.

Platformen er oppe at køre, men fortsat under udvikling.

 

Selvom der er mange om buddet på rekrutteringsmarkedet, så dommerne et potentiale i den lille opstartsvirksomhed.

https://statum.dk/