Egmont køber Pixeline

Egmont-koncernen har købt Krea Medie A/S, der står bag animerede figurer som Pixeline og Magnus & Myggen.

ARKIVFOTO. Egmont har købt Krea Medie A/S, der står bag figurer som Pixeline og Magnus & Myggen. Hugo, som Krea Medie A/S også står bag, følger dog ikke med i salgsaftalen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann

Egmont koncernen har føjet animerede figurer som Pixeline og Magnus & Myggen til deres portefølje med opkøbet af Krea Medie A/S. Det er Egmont Kids Media, som er en del af mediekoncernen, der sikrer sig rettighederne.

Formålet med at sikre sig rettighederne til de populære børnefigurer er, ifølge Egmont, at styrke positionen som førende i Norden indenfor fysiske og digitale leg- og læringsprodukter til børn. Egmont står allerede bag universer og brands til børn i over 30 lande.

"Ejerskabet af Krea Medie er det afgørende skridt for Egmont mod en ledende nordisk position inden leg & læring, og det sikrer os nogle stærke karakterer med stort udviklingspotentiale. Opkøbet er drevet af de digitale produkter og de store muligheder, vi ser i universerne i Norden," siger Peter Schrøder, der er digital direktør i Egmont Kids Media i en pressemeddelelse.

Med aftalen sikrer Egmont Kids Media sig rettighederne til at udgive apps, bøger, spil, aktivitetsprodukter og merchandise med de animerede figurer som Pixeline og Magnus & Myggen. Det er aktiviteter der har en omsætning på et tocifret millionbeløb, og aftalen omfatter også Pixelines pendant i Norge og Sverige.

"Min motivation for at sælge til Egmont er blandt andet begrundet i Egmonts kompetencer inden for digitale ydelser til børn. Her er Egmont uden tvivl de førende i Norden. Egmont har en meget spændende digital strategi, og jeg føler mig overbevist om, at Egmont kommer til at sætte en helt ny digital standard for, hvor langt man kan nå med vores nordiske børnekarakterer," siger Henrik Kølle, adm. direktør i Krea Medie A/S i pressemeddelelsen.

Krea Medie A/S har de sidste 15 år opbygget adskillige børneuniverser op omkring de digitale figurer. De står også bag figuren Hugo, foruden Pixeline, Magnus & Myggen, Flunkerne, samt flere pendanter i Norge og Sverige. Hugo er dog ikke en del af salgsaftalen med Egmont.

Egmont Kids Media har med opkøbet givet deres i forvejen store digitale børneunivers endnu flere figurer, som bliver føjet til porteføljen, der nu tæller blandt andet Anders And, Bamse, Rasmus Klum og Hello Kitty. Egmont Kids Media er en del af Egmont koncernen, der udgiver medier i over 30 lande og har en omsætning på 10,3 milliarder kroner.

Parterne har valgt ikke at offentliggøre salgsprisen.