Egmont flytter kerneområde til Vietnam

Euroman, ALT for Damerne og Eurowoman er tre af de magasiner, som fremover vil blive layoutet i Ho Chi Minh City. Egmont Publishing har for at spare penge valgt at nedlægge 13 stillinger ved at flytte layoutopgaver til Vietnam.

Euromans chefredaktør, Kasper Steenbach, skrev på Facebook i går: »Jeg har valgt at sige min stilling som chefredaktør på Euroman op. Årsagen er alene den, at Egmont Publishings ledelse og jeg er uenige om det layout-outsourcing-projekt, som virksomheden netop har lanceret for alle husets ugeblade og magasiner, og som betyder, at en stor del af Euromans redaktionelle indhold fra 1. januar skal layoutes i Vietnam« Fold sammen
Læs mere
Foto: Dorthe Ørsig
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

13 ud af 31 job bliver skåret væk i Egmonts grafiske afdeling, skriver Jyllands-Posten tirsdag. Fremover skal Euroman, Hjemmet og ALT for Damerne layoutes i Ho Chi Minh City for, at Egmont Publishing kan hente en »anseelig millionbesparelse«

»Vi arbejder efter et mantra om at beskytte det gode indhold. Vi ønsker at være på forkant. I oplaget på især ugebladene ser vi en fortsættende nedadgående tendens, og det har naturligvis en impact på forretningen. Derfor ønsker vi at nedbringe omkostningerne på produktionen og øge fleksibiliteten,« siger adm. direktør i Egmont Publishing, Klaus Høegh-Hagensen til Børsen.

Det er ikke første gang, at danske magasiner udliciterer opgaver til udlandet, men en flytning af en kerneafdeling som layout er ikke set før.

Beslutningen har skabt røre i Egmonts andedam. Chefredaktør for Euroman, Kasper Steenbach, forlader sædet. Det samme gjorde magasinchef Monica Bundgaard tilbage i maj med samme begrundelse. Bladsalgsdirektør, Henrik Løvstrøm, forlader også Egmont for at overgive pladsen til Frank Vilstrup, som med erfaring fra Dong skal varetage en ny stilling som kommerciel direktør.

Det er Minh Grafic, som er ejet af de danske firmaer: kommunikationsfirmaet Buchs og reklamebureauet Envsision, der skal stå for layoutopgaven fremover.