Egmont brager af sted med rekordresultat

Mediekoncernen Egmont havde sit bedste år nogensinde i 2014. Omsætningen steg i lokal valuta med 10 pct. til 11,6 milliarder. kr. Resultatet før skat er på 950 mio. kr., hvilket er 36 pct. højere end i 2013.

Indgangen til Egmont i Landemærket Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mediekoncernen Egmont leverede mandag morgen et regnskab med solid fremgang i både omsætning og indtjening. Resultatet før skat landede for 2014 på 950 mio. kr. mod 735 mio. kr. i 2013.

Egmont forklarer selv årsagen til fremgangen som en kombination af stærkt indhold og teknologisk udvikling, der har været med til at styrke koncernen på nye medieplatforme. Resultaterne for 2014 er de bedste i selskabets 136 år lange historie.

Det fremgår af regnskabet, at det Egmont-ejede TV2 i Norge øgede både seerandel og antal tv-abonnenter, at Egmonts udgivervirksomhed tog markedsandele og fusionsgevinster, mens Nordisk Film havde salgsrekord. 58 pct. af Egmonts omsætning kommer nu fra skærmbaserede medier.

Koncernens omsætning steg til 11,6 mia. kr. i 2014, hvilket er en fremgang på 10 pct. i lokal valuta.

»Vi er stolte af, at vi øger omsætningen med 10 pct. og leverer det bedste resultat nogensinde. Vi tilpasser os nye forbrugsmønstre i et udfordret mediemarked, og vi fortsætter udviklingen af teknologi og indhold, som styrker vores forretning,« siger koncernchef Steffen Kragh i en kommentar til regnskabet.

Samtlige Egmonts divisioner havde fremgang i den underliggende drift i 2014. Hos TV2 Norge havde stationens otte kanaler særlig succes med sportsbegivenheder som OL i Sochi og fodbold-VM i Brasilien. Nordisk Film havde i løbet af 2014 en række filmsucceser, som var med til at vinde markedsandele i Norge og Danmark.

Egmont kan grundlæggende melde om succes hele vejen rundt på paletten af koncernens mange aktiviteter, men kan ikke overraskende notere sig, at selskabets udgivervirksomhed blev ramt af krisen i Rusland og Ukraine. Disse markeder udgør dog kun fem pct. af Egmonts bladudgiveraktiviteter, skriver koncernen i sit regnskab.

Egmont er Danmarks største mediekoncern med aktiviteter i 30 lande og 6300 medarbejdere. Koncernen ejer blandt andet Nordisk Film, TV 2 i Norge, biografer og forlaget Lindhardt og Ringhof.