Egmont-boss skal føre Nykredit på børsen

Nykredit er på rov hos Egmont, hvor adm. direktør Steffen Kragh er blevet valgt til at afløse Steen E. Christensen som formand for Nykredit. Han får en betydelig rolle i selskabets planer om at komme på børsen.

Egmonts administrerende direktør Steffen Kragh indstilles som ny bestyrelsesformand for Nykredit. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

I forbindelse med den varslede børsnotering splitter Nykredit sin forening, Forening Nykredit, fra banken. Da Steen E. Christensen, der hidtil har været formand hos både Foreningen Nykredit og Nykredit, udtræder, er der behov for to nye formænd.

Og nu sætter Nykredit i en fondsbørsmeddelelse navn på dem begge. Det har længe været kendt, at Nina Smith vil blive indstillet som formand for foreningsbenet, mens det bliver Steffen Kragh, adm. direktør hos Egmont, der vil blive indstillet til posten som formand for Nykredit, oplyser banken i meddelelsen. Han har hidtil fungeret som næstformand i bestyrelsen.

Steffen Kragh har været en bragende succes hos Egmont, hvor både driftsresultatet og egenkapitalen er blevet femdoblet under hans regime, og hvor han med en jovial og afslappet facon »vil vinde uden at prale,« som det hed i en internt portræt i anledning af hans 50 års fødselsdag.

Hos Nykredit står den 52-årig topchef dog sandsynligvis over for sin hidtil største udfordring. Nykredit har torsdag morgen meddelt, at man går efter en børsnotering i et forsøg på at møde de hårde kapitalkrav, banken er blevet stillet i udsigt.

Også på næstformandposten hos Nykredit Realkredits bestyrelse tiltræder et velklingende navn. Her vil TV2s adm. direktør, Merete Eldrup, blive indstillet, oplyser Nykredit.