Egetæppers opkøbsudgifter udsletter resultatvæksten

Egetæpper, Herning Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIK JEPSEN

Egetæpper har pænt gang i salget efter købet af Carpet Concept fra efteråret 2016, men driften viser ikke samme fremgang på grund af opkøbsomkostninger.

Det fortæller tæppeproducenten fra Herning i sit regnskab for tredje kvartal af det forskudte regnskabsår 2016/17.

Omsætningen steg i tredje kvartal 17 pct. til 268,7 mio. kr., og selv uden bidraget fra Carpet Concept var der en fremgang på 8 pct., skriver Egetæpper i regnskabet torsdag.

Driftsindtjeningen før renter og skat, EBIT, var til gengæld på 17,2 mio. kr. og dermed kun marginalt over samme kvartal af sidste regnskabsår.

- Omkostninger afledt af erhvervelsen af Carpet Concept påvirket EBIT negativt med 3,3 mio. kr. Korrigeret for dette forhold udviser EBIT en stigning på 20 pct., bemærker Egetæpper-ledelsen i regnskabet.

Tæppekoncernen, hvis bundlinje også viste en flad udvikling med et overskud på 14,1 mio. kr. før skat i kvartalet, fastholder sin hovedprognose for resten af regnskabsåret, der løber til udgangen af april.

Egetæpper venter fortsat en omsætning på 1000-1050 mio. kr. og en EBIT-margin på 7-8 pct.

Tæppeproducenten justerer dog prognosen for pengestrømmene fra driftsaktivitet til nu 70-80 mio. kr. mod tidligere 80-90 mio. kr.