Egetæpper nedjusterer trods fremgang i tredje kvartal

Tæppevirksomheden Egetæpper, der har hovedsæde i Herning, nedjusterer forventningerne til 2015/16, efter at aktivitetsniveauet i tredje kvartal ikke har levet op til selskabets forventninger.

Arkivfoto: Egetæpper. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I de tre måneder frem til udgangen af januar nåede selskabet et resultat før skat på 14,1 mio. kr. mod 10,3 mio. kr. sidste år, mens omsætningen steg 3 pct. til 230 mio. kr.

»Vores tiltag inden for produktudvikling, yderligere opbygning af salgsstyrke og markeder samt branding er alle områder med et længere strategisk sigte og indfasning. Vi kan konstatere vækst og forbedrede resultater på flere af vores primære markeder, ikke mindst England og Frankrig. Imidlertid konstaterer vi, at tidshorisonten for opnåelse af de ønskede resultater på flere markeder vil være længere«, skriver Egetæpper i regnskabet.

Forventningerne til regnskabsårets omsætning sænkes af den årsag til 925-950 mio. kr. fra tidligere 950-1000 mio. kr., mens forventningerne til EBIT-margin fastholdes på 8-9 pct.

»Vi forventer et resultat før skat på niveau med sidste år, før engangsindtægt vedrørende salg af ejendom i Vejle. Resultat før skat justeres dermed ned til 70-80 mio. kr. mod tidligere 80-90 mio. kr.«, tilføjer Egetæpper.

På Egetæppers største markeder har især England leveret vækst. Danmark, Sverige, Frankrig, Tyskland og Mellemøsten oplever ligeledes vækst, om end på et lavere niveau. Derimod melder selskabet om en udfordret markedssituation i Norge.

Egetæpper havde ved udgangen af januar 567 ansatte, hvilket var 3 flere end ved udgangen af det foregående kvartal.