Egetæpper efter regnskab: Er bekymret for brexit

Bekymring for konsekvenserne af den nylige brexit-beslutning i Storbritannien dominerer fredagens 2015/16-regnskab fra Egetæpper, der vælger at afstå fra at give skøn for den regnskabsmæssige udvikling i det kommende år.

Bekymring for konsekvenserne af den nylige brexit-beslutning i Storbritannien dominerer fredagens 2015/16-regnskab fra Egetæpper. Fold sammen
Læs mere

»På baggrund af den store usikkerhed, EU-afstemningen har skabt, vil vi ikke på nuværende tidspunkt opstille forventninger for regnskabsåret 2016/17. Vi følger situationen tæt og vil i løbet af Q1 eller Q2 af regnskabsåret 2016/17 komme med vores forventninger til regnskabsåret samt langsigtede 2020-mål,« skriver selskabet i regnskabsmeddelelsen.

For det afsluttede regnskabsår noterer Egetæpper et overskud før skat på 77,1 mio. kr., som er en smule lavere end selskabets egne forventninger om et overskud på 80-90 mio. kr. ved året begyndelse, men på linje med seneste opdaterede forventninger. Året før var overskuddet på 55 mio. kr.

Omsætningen steg til 954 mio. kr. fra 873 mio. kr. svarende il en stigning på 9 pct., og driftsmarginen på EBIT-niveau blev 10 pct., som reduceres til 8 pct., når der korrigeres for ejendomssalg i Vejle med en gevinst på 19,8 mio. kr.

Ejendomssalget giver i øvrigt Egetæppers bestyrelse anledning til at foreslå en forhøjelse af udbyttet til 50 pct. af nettooverskuddet fra tidligere 40 pct. Det giver et udbytte på 10,50 kr. per aktie.