Egernhjemmevideo giver Carlsberg succes

Fodboldspillende egern har gjort sportsdrik til en god salgsvare. 12 procent af markedet for den slags sodavand er erobret på blot syv uger.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I løbet af kort tid har en reklamefilm gjort Carlbergs nye sodavand Carlsberg Sport Danmarks næststørste mærkevare sportsvand, skriver Nyhedsavisen.

Reklamen er lavet som en rystet hjemmevideo optaget i en almindelig baghave. En ung mand hælder en smule sodavand op i flaskens låg og gemmer sig. Kort efter kommer et nysgerrigt egern hen og tager en forsigtig tår. Straks inspirireret begynder egernet at jonglere med en nød som en lille Ronaldinho.

I Danmark har den populære reklame med det samme gjort Carlsberg Sport genkendelig. Men også uden for landets grænser har man fået øjnene op for det spillende egern. På Youtube er reklamefilmen set af næsten 400.000 mennesker.

»Internettet har været en del af strategien fra begyndelsen, men normalt er det rigtig svært at få TV-kampagner til at leve selvstændigt på nettet,« siger Mikael Jørgensen, chef for reklamebureauet & Co., som har udviklet konceptet for Carlsberg.

Pointen er, at hvis man kan udnytte nettets evner til at dele små og sjove klip med venner og bekendte, kan man nå ud til mange mennesker på en anderledes effektiv måde.

»Jeg så den første gang på nettet,« siger Jens Carsten Nielsen, administrativ leder af Center for Marketing Communication på Copenhagen Business School. »Det er ikke én, man lige klikker væk fra. Den er faktisk så god, at vi sender den videre til vores venner for at give dem en god oplevelse, siger han og forklarer, at langt størstedelen af de reklamefilm, vi konfronteres med til daglig, er glemt i løbet af få minutter.«

Jens Carsten Nielsen er også meget imporneret over Carlsbergs både præcise og underspillede branding.

»Det er jo ikke bare et egern. Det er også de unge mænd, som er Carlsbergs primære målgruppe. Det er heller ikke tilfældigt, at det spiller fodbold, som jo er en stor del af Carlsbergs brand.«

Carlsberg Sport har på syv uger siden sin introduktion erobret 12 procent af markedet for lemon/lime-sodavand. Til sammenligning sidder Sprite efter 35 års markedsføring på cirka syv procent af salget, skriver Nyhedsavisen. Størst er Faxe Kondi med en markedsandel på næsten 25 procent.