Efterspørgslen på erhvervslokaler falder i London

Udlejere i London presses til at skære i lejen for at hjælpe detailhandlerne med at beholde deres butikker, alt imens kunderne flokkes til onlinesalg.

Bekymringen for high street er steget, efter at det er kommet frem, at efterspørgslen på areal er faldet - selv før tre store spillere krakkede. Det skriver The Guardian.

- Det ser desværre ikke ud som om, at det triste billede vil ændre sig til det positive i den nærmeste fremtid med en fortsat faldende efterspørgsel på butiksarealer og flere tomme lokaler ser ud til at have en negativ påvirkning på landets bykerner, siger cheføkonom for Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS), Simon Rubinson, til The Guardian.

En undersøgelse foretaget af RICS har blandt andet vist et 13 pct.'s fald i forretninger, der er på udkig efter butiksarealer i de sidste tre måneder af 2012, og Londons udlejere til detailhandlere har oplevet det heftigste fald i efterspørgsel siden midten af 2009, mens Wales og Midtengland er de eneste regioner, hvor efterspørgslen ikke er faldet.