Eftersøgt falleret finansmand kan kalde sig direktør igen

Hans kreditorer leder stadig efter ham med lys og lygte, men det hindrer ikke den tidligere ejendomsmatador Patrick De Vela i at genindtræde som adm. direktør i flere selskaber.

Den tidligere Parken-aktionær Patrik De Vela. Han er nu personlig konkurs. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Patrick De Vela (tidligere kendt som Steen Vela og Steen Larsen) er erklæret personligt konkurs. Hans kreditorer leder nu efter ham, så man kan få adgang til hans personlige værdier. Men det forhindrer ikke den tidligere milliardær i at træde ud af direktionen i hele seks selskaber - kun for at indtræde igen samme dag.

Vel at mærke som adm. direktør i tre: Diget A/S, Humlebæk Center A/S og Torvestrædet A/S.

Det er alle selskaber, som Patrick De Vela tidligere har ejet, men har overgivet sammen med en stor gæld til sin hustru galleriejer, kunstner og tidligere model Patricia De Vela. Hun sidder sammen med ham i selskabernes bestyrelse og direktion.

En af Velas største kreditorer er Forstædernes Bank, der er ejet af Nykredit. Bankens advokat i sagen, Pernille Bigaard fra Plesner, fortæller, at Patrick Vela har været rygtet mange steder, men nu muligvis er tilbage i København.

"Vi har hørt rygter om, at han færdes i byen, men han har ikke meddelt kuratorerne, at han er tilbage, så vi kan ikke få den dialog, vi gerne vil have," siger hun til borsen.dk.

Tidligere er Patrick Vela både blevet set i Spanien og Afrika, hvor han angiveligt skulle være i gang med at skrive en bog, fortæller hun og fastslår:

"Vi kan ikke forhindre ham i at påtage sig nye direktionsposter, det er der ikke noget juridisk i vejen for."

Patrick De Vela er tidligere storaktionær i Parken Sport & Entertainment, og han har været direktør og bestyrelsesmedlem i en række ejendomsselskaber. Mange af posterne har han nu overdraget til sin kone.

I kølvandet på Patrick De Velas personlige konkurs er Velas 662 kvadratmeter store bolig i Vedbæk nord for København røget på tvangsauktion, ligesom blandt andet Domus Vista ved Roskildevej på Frederiksberg.

Selskaberne blev oprindeligt stiftet af Velas investeringsselskab SH Investering A/S, hvor blandt andet den tidligere direktør for Parken Sport & Entertainment, Jørgen Glistrup, sad i betyrelsen.