Efterforsker politianmelder Vestas-ledelse for bevisfusk

Flere nuværende og tidligere topfolk i Vestas er blevet politianmeldt for bevisfusk og for grundløst at have politianmeldt virksomhedens tidligere finansdirektør, Henrik Nørremark.

Tilbage i februar indgik tidligere finansdirektør Henrik Nørremark et forlig med Vestas, men nu har hans efterforsker af egen fri vilje politianmeldt Vestas -ledelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: bt-jga
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det lignede vel lidt, at en årelang strid blev begravet og gemt af vejen, da Vestas og virksomhedens tidligere finansdirektør, Henrik Nørremark, torsdag d. 25 februar indgik et forlig under et døgn før, at de to stridende parter ellers ville stå over for hinanden i en retssal.

Forud var gået flere år, hvor parterne var uenige om den fratrædelse, Nørremark havde til gode, og hvorvidt en stribe indiske vindmøllehandler var sanktioneret af Vestas-ledelsen, da Henrik Nørremark foretog dem.

Lidt over en måned efter forliget står det dog klart, at myndighederne står over for nok et livtag med Vestas-toppen. Jeffrey Green, der i årene op til retssagen var privat chefundersøger for Henrik Nørremark, har valgt at politianmelde flere nuværende og tidligere topfolk i Vestas, skriver Børsen onsdag.

Det drejer sig om tidligere topchef Ditlev Engel, den tidligere bestyrelsesformand Bent Carlsen, den nuværende formand Bert Nordberg samt revisorfirmaet PwC og en partner i advokatkontoret Gorissen Federspiel, der alle er blevet politianmeldt af den private efterforsker.

»Det her er den værste sag, jeg nogensinde har været involveret i. Nørremark var fuldstændig uskyldig i det, Vestas beskyldte ham for, og det er min klare opfattelse, at nøglepersoner hos Vestas har misbrugt retssystemet i deres forsøg på at forhindre Nørremark i at komme videre efter sin afsked med Vestas,« siger Jeffrey Green til Børsen.

Han oplyser samtidig, at han også har klaget over til Rigsadvokaten over SØIK (Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, Bagmandspolitiet, red.), der ifølge Jeffrey Green »villigt har undladt at foretage sig noget selvstændigt« i sagen og i stedet lænet sig op af udlægningen fra Vestas og Gorissen Federspiel, forklarer han til Børsen.

Politianmeldelsen knytter sig til straffelovens paragraf 164 om bevisforvanskning og bortskaffelse af beviser.

Sagen startede tilbage i februar 2012, hvor Henrik Nørremark blev fyret i Vestas. Senere samme år meddelte Vestas, at man ville fratage Nørremark hans fratrædelsesbonus, der som replik på det stævnede vindmøllegiganten. Kort tid efter vælger Vestas at politianmelde Nørremark, og selskabet oplyser, at man har tabt i omegnen af 140 millioner på en række vindmøllehandler i Indien, som Henrik Nørremark har foretaget egenhændigt.

Henrik Nørremark påstod derimod, at Vestas-toppen - med Ditlev Engel i spidsen - hele tiden var klar over, hvad han foretog sig på sin tur til Indien i 2011.

Ingen af de politianmeldte parter har ønsket at kommentere sagens seneste udvikling overfor Børsen.