Efter tre styrt prøver Malaysia med nyt flyselskab

Efter tre malaysiske flystyrt i 2014 giver regeringen nu starttilladelse til et nyt statsligt flyselskab. Samtidig lægger regeringen ordrer på nye fly for 20,4 milliarder kroner hos Bombardier.

Flymojo bliver Malaysias ottende flyselskab.
Læs mere
Fold sammen

Malaysia har været hårdt ramt i 2014 med tre flystyrt med knap 700 dødsfald til følge. Og måske er derfor brug for en frisk start i Kuala Lumpur. I hvert fald har regeringen tirsdag annonceret planer for et nyt flyselskab med navnet »Flymojo«.

Samtidig lægger regeringen ordrer for 10,5 milliarder kroner hos canadiske Bombardier. Ordren gælder 20 CS100-fly, der kan rumme 125 passagerer. Der er samtidig en klausul på yderligere 20 fly, hvilket bringer den samlede ordre op på 20,4 milliarder kroner.

Malaysias vicetransportminister Aziz Kaprawi siger i en pressemeddelelse fra Bombardier, at det nye selskab skal forbinde de malysiske storbyer med hinanden og skabe forbindelser til resten af regionen.

Sidste år blev statens andet flyselskab, Malaysian Airlines, ramt af to store flystyrt. Først Malaysia Airlines Flight 370, der på mystisk vis forsvandt på vej fra Kuala Lumpur til Beijing og formodes styrtede i havet. Få måneder senere blev et af selskabets fly skudt ned over Ukraine. Et halvt år senere var den gal igen, da et af det malyasiske discountselskab AirAsias fly styrtede i havet på vej fra Surabaya til Singapore.

Ingen overlevede de tre styrt og i alt omkom 698 mennesker.

Der er ingen officiel melding om, hvornår det nye flyselskab kommer på vingerne. Lokale medier skriver om alt fra oktober i år til foråret 2016.