Efter tre nedjusteringer i træk er Coloplast tilbage på vækstsporet

Med Lars Rasmussen i spidsen venter Coloplast næste år en vækst i omsætningen på på otte til ni procent. I regnskabsåret 2014/2015 steg omsætningen med syv pct. til 13,9 mia. kr.

Foto: Emil Hougaard. CEO i Coloplast, Lars Rasmussen.
Læs mere
Fold sammen


»Vi afslutter et vanskeligt og udfordrende år med et godt fjerde kvartal og et samlet set tilfredsstillende årsresultat. Med syv procents organisk vækst lever det op til de justerede forventninger, som vi offentliggjorde tidligere i år«.

Sådan siger administrerende direktør i Coloplast Lars Rasmussen i en pressemeddelelse som kommentar til regnskabsåret 2014-15.

Siden han tiltrådte for godt syv år siden, er Lars Rasmussen blevet rost højt for sin turn around af den store danske medicovirksomhed Coloplast. En koncern, der fremstiller intime hjælpemidler, f.eks, stomiposer, katedre og produkter til sårpleje.

Men tre nedjusteringer inden for godt ti måneder er blevet en udfordring for topchefen og Coloplast.

I medicokoncernen er de optimister. Coloplast venter i næste regnskabsår en vækst i omsætningen på syv til otte procent i faste valutakurser og otte til ni procent i danske kroner. Desuden ventes en EBIT-margin på 33-34 procent i både faste valutakurser og danske kroner.

I det forgangne år var der en vækst i Coloplasts omsætning på syv procent til 13.9 milliarder kr., mens overskudsgraden, EBIT-marginen før særlige poster blev hele 33 procent.

Driftsresultatet steg med ni procent til 4,5 milliarder kr.

I Europa steg Coloplasts omsætning med fem procent og »på andre etablerede markeder« seks procent.

Lars Rasmussen erkender, at Coloplast i 2014-15 er stødt på udfordringer på de to største markeder, Storbritannien og USA.

»Det har betydet, at vi har måttet nedjustere vores finansielle målsætninger flere gange. Det er selvfølgeligt langt fra tilfredsstillende. Men jeg glæder mig over et fortsat solidt underliggende momentum i forretningen, og jeg ser optimistisk på 2015/2016«”, siger Lars Rasmussen.