Efter møgsager på stribe: Nu får Ubers topchef hjælp

Ubers stifter og topchef Travis Kalanick søger nu aktivt efter en driftschef.

FILE PHOTO: Uber CEO Travis Kalanick speaks to students during an interaction at the Indian Institute of Technology (IIT) campus in Mumbai, India, January 19, 2016. REUTERS/Danish Siddiqui/File Picture Fold sammen
Læs mere
Foto: DANISH SIDDIQUI

Han var ikke så fornøjet, Ubers stifter og topchef Travis Kalanick, da han i sidste uge skulle gå bodsgang efter sit skænderi med en af sine egne chauffører.

»Nogle mennesker kan ikke lide at tage ansvar for deres eget lort. De skyder skylden for alt i deres liv på andre. Held og lykke,« sagde topchefen til føreren af bilen som følge af en diskussion om kørselstjenestens satsning på UberX. Det har ifølge chaufføren ført til prisfald, og han har ikke kunnet tjene det, han havde forventet, da han købte en dyr bil for at køre for Ubers high end-service.

Men skænderiet og ovenstående udtalelse blev desværre for Travis Kalanick videofilmet.

Dagen efter sendte han en mail rundt til samtlige ansatte, som flere amerikanske medier citerede fra. Der stod blandt andet, at »det er en ekstrem underdrivelse at sige, at jeg skammer mig. Mit job som leder er at lede ... og det starter med at opføre sig på en måde, som gør os alle stolte. Det var ikke det, jeg gjorde, og det kan ikke bortforklares,« skrev Travis Kalanick, og tilføjede:

»Det er klart, at denne video er en reflektion af mig, og den kritik, vi modtager, er en stærk påmindelse om, at jeg må ændre min ledelsestil fundamentalt og blive voksen. Det er første gang, jeg er villig til at erkende, at jeg har brug for hjælp til lederskab, og jeg har tænkt mig at få det,« skrev han.

Videoen kom oveni, at en af Ubers tidligere medarbejder på en blog udtrykte, at hun har oplevet seksuelle krænkelser, mens hun været på arbejde for kørselstjenesten.


Og »Hjælp,« sagde han. Hjælp til lederskab og hjælp til at drive det firma, han selv har stiftet.

Nu kommer den så. I form af en COO, driftschef, der skal »føre Uber til det næste niveau«. Det skriver han i en update på en nyhedsside for Uber selv. Hvem og hvornår det bliver, vides ikke, men han skriver, at de er aktivt søgende.