Efter MobilePay-kollaps i Norge: Danske Bank indgår aftale med Vipps

Danske Bank og den norske betalingstjeneste Vipps har indgået en distributionsaftale i det norske marked. Det sker efter, at Danske Banks betalingstjeneste MobilePay tidligere på måneden drejede nøglen om på det norske marked.

Det er slut med MobilePay i Norge. I stedet vil Danske Bank nu bidrage med deres erfaringer i et nyt samarbejde med norges mest populære betalingsapp Vipps. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske Bank og den norske betalingstjeneste Vipps har indgået en distributionsaftale i Norge, skriver Danske Bank i en pressemeddelelse mandag morgen.

Det sker i kølvandet på, at Danske Bank tidligere på måneden valgte at lukke ned for MobilePay, da Nordea skrottede et samarbejde om den danske mobilbetalingsløsning og tilsluttede sig konkurrenten Vipps, som er den mest populære betalingsapp i Norge.

Danske Bank skal bidrage til samarbejdet med de erfaringer, banken allerede har gjort sig med mobilbetalinger i butikker i blandt andet Danmark:

»Vi har i de seneste år i både Norge og Danmark skaffet os lang og massiv erfaring fra salg af mobilbetaling i butikker. Det er sket i samarbejde med nogen af vores allerstørste kunder. Den erfaring tager vi med os ind i vores nye samarbejde,« siger Danske Banks norske landechef, Trond Mellingsæter, i pressemeddelelsen.

Danske Banks egen betalingsløsning MobilePay har været en stor succes i Danmark, men det har været svært for banken at slå i gennem i det norske marked, hvor kun 255.000 nordmænd har tilsluttet sig den danske betalingsapp.

Til gengæld er betalingstjenesten Vipps ekstremt populær i Norge med næsten 2,6 millioner brugere, svarende til næsten halvdelen af den samlede befolkning og 60 procent af kundegrundlaget, oplyser Danske Bank i sin pressemeddelelse.

Vipps lægger ikke skjul på, at de gerne vil have fat i de erfaringer, den danske rival har gjort sig gennem MobilePay:

»Danske Bank har en åbenbar kompetence og erfaring fra salg af mobilbetalingsløsninger til butikker. De ved blandt andet, hvad store og komplekse kunder kræver af denne type løsninger. Det anser vi for at være værdifuldt, når vi skal gøre butiksbetaling endnu mere enkelt og attraktivt for norske forbrugere,« siger administrerende direktør i Vipps, Rune Garborg, i pressemeddelelsen.

Vipps blev oprindeligt grundlagt af Norges største bank, DNB, men bliver i dag ejet i fællesskab af 106 banker i fællesskab. Selskabet fik for nylig godkendelse fra myndighederne til at etablere sig som et eget selskab og er flyttet til egne kontorlokaler i Oslo.

Når Nordeas kunder kommer med ombord, vil Vipps nå op på omkring 2,8 millioner brugere, og det tal vil antageligt vokse sig endnu større, når Danske Banks 255.000 brugere også bliver indlogeret i den norske betalingstjeneste.

Danske Bank Norge går ind som partnerbank og vil distribuere Vipps til sine kunder på lige linje med de andre norske banker og Nordea.

Det fremgår dog af pressemeddelelsen, at Danske Bank ikke vil have ejerandele i det nyoprettede Vipps-selskab.

I Sverige er markedet for betalingsapps domineret af Swish, som har mere end 4 millioner brugere. Betalingstjenesten er også et samarbejde mellem flere banker, som blandt andet inkluderer Danske Bank og Nordea.