Efter konkurs: Københavnske bycykler er reddet

Det er lykkedes at redde de hvide elcykler, der fortsat vil præge gadebilledet i København efter at Gobike midt i marts gik konkurs. By- og Pendlercykel Fonden går ind og overtager driftsselskabet, der står for bycyklerne.

Københavnsk bycykel Fold sammen
Læs mere
Foto: GoBike
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rekonstruktionen i BikeShare Danmark er faldet på plads og bycyklerne i Købenavn er derved reddet.

I skifteretten blev det fredag afgjort, at By- og Pendlercykel Fonden overtager driftsselskabet og fremover vil stå for drift og udvikling af bycykelsystemet i Hovedstaden.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra By- og Pendlercykel Fonden.

Fondens formand, Niels E. Bjerrum (S), er tilfreds med dagens resultater:

»Vi er tilfredse med dagens udfald, og glæder os til, at der nu kan komme fokus på Bycyklerne igen. I sidste ende er vores eneste interesse at gøre det, der er bedst for Bycykelsystemet og dets brugere,« siger han.

Som tidligere beskrevet i Berlingske Business kom de karakteristiske hvide elcykler i problemer, da firmaet bag cyklerne i form af GoBike midt i marts blev erklæret konkurs. Gobike er stiftet af Torben Aagaard og har millioner af kroner i ryggen fra Saxo Privatbank.

GoBike var presset af for stor gæld og for lidt likviditet og stod ikke til at redde.

Men kort tid efter konkursen indgik datterselskabet Bikeshare en begæring om at gå i rekonstruktion. Det er Bikeshare, der står for selve driften af cyklerne, og det er rekonstruktionen, som nu er lykkedes ved at By- og Pendlerfonden går ind og overtager Bikshare. Administrerende direktør i Fonden, Tina Füssel, bliver nu administrerende direktør i BikeShare Danmark, der dog fortsat vil være et selvstændigt selskab med egen bestyrelse. Susan Münster bliver ny bestyrelsesformand.

»I øjeblikket er vi i gang med sidste tests på den længe ventede erhvervsløsning, der, om alt går vel, bliver lanceret i løbet af maj måned. Vi oplever allerede stor interesse fra virksomheder og andre og  vi ser frem til at kunne tilbyde byens pendlere et sundt og grønt alternativ til hverdages transport mellem hjem, arbejde, studie, møder mv.,« siger Niels E. Bjerrum.

Niels E. Bjerrum blev formand efter den tidligere formand Nikolaj Bøgh valgte at trække sig efter en prekræ SMS-korrespondance mellem ham og direktøren for Gobike Torben Aagaard.
By- og Pendlercykel Fonden ejes af Københavns og Frederiksberg kommuner samt DSB.