Efter kollaps: Forslået Kiwi-ejer vil åbne 50 nye butikker

Købmandskoncernen Dagrofra har med administrerende direktør Per Thau i spidsen været gennem et turbulent år med lukning af discountkæden Kiwi og et massivt millionunderskud på bundlinjen. Men nu melder topchefen sig klar til ny satsning – som ikke bliver priskrig på dagligvarer.

Administrerende direktør i Dagrofra, Per Thau, er klar med ny satsning efter lukningen af Kiwi-butikkerne i foråret: Vil åbne 50 nye supermarkeder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen

Der skal åbnes 50 nye supermarkeder.

Sådan lyder den plan Dagrofras topchef, Per Thau, nu er klar til at satse på, efter koncernen i foråret trak sig ud af den danske discountkrig med lukningen af Kiwi-kæden og dens 103 butikker.

Det skriver Jyllands-Posten.

Koncernen har i alt 500 butikker fordelt over landet og vil nu satse på nye butikker blandt supermarkedskæden Meny og kæderne Min-Købmand og Spar.

Særligt de 118 Meny-butikker er i fokus. Her er målet at ekspandere kæden hastigt de kommende år, fortæller Per Thau. Ifølge topchefen er målet, at åbne 50 nye supermarkeder over de kommende fem til 10 år:

»Vi har identificeret hvide pletter på landkortet. Og eksempelvis er vi ikke tilstede i det jyske trekantsområde samt i Sønderborg, hvad vi gerne vil være. Vi vil gerne speede op – og det kan vi nu ved fokusere uden Kiwi. Det er en lang rejse. Men målet er 50 nye,« siger Per Thau til Jyllands-Posten.

Ejerskabet af Kiwi-kæden har været en dyr omgang for Dagrofra. Da discountkæden tidligere på året blev lukket, måtte Dagrofa hente 700 millioner kroner ind i ny kapital fra hovedaktionærerne, da årsregnskabet for 2016 bød på et underskud på 655 millioner efter afskrivninger. I år forventes det også, at kæden vil følge tendensen fra tidligere år og levere et trecifret millionunderskud.

Tiden vil vise, om den nye satsning vil bære frugt i et marked, der er presset af både priskrig og meldinger om mange nye butikker fra både Rema1000, Netto og Lidl. Butikskæderne Fakta og Coop driver for eksempel også deres forretning med underskud i øjeblikket, og med 3000 dagligvarebutikker i Danmark er butikstætheden en af de højeste i Euorpa.

Men der er ingen tvivl om, at det vil hjælpe på Dagrofas samlede regnskab ikke at være tynget af Kiwi-kæden. Og koncernen har ingen planer om at gå ind i endnu en priskrig, fortæller topchef Per Thau til Jylland-Posten.