Efter kæmpe Oscar-bommert: Nu undskylder selskabet bag fejlen

Vi er i øjeblikket ved at undersøge, hvordan det kunne ske, siger selskabet bag fejl ved årets oscaruddeling.

»La La Lands« producer Jordan Horowitz (tv) sammen med skuespiller Warren Beaty og Oscars-vært Jimmy Kimmel, lige efter Warren Beaty har læst op fra den konvolut han fejlagtigt er blevet givet, og udnævnt »La La Land« får årets film, i stedet for »Moonlight«. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARK RALSTON

Både film, oplæsere og seere af dette års oscaruddeling får nu en uforbeholden undskyldning.

Den kommer fra revisions- og konsulentvirksomheden PricewaterhouseCoopers, der har ansvaret for afstemningen, efter at filmen "La La Land" ved en fejl blev udråbt som årets bedste film.

- Vi er i øjeblikket ved at undersøge, hvordan det kunne ske, og vi fortryder inderligt, at det skete, lyder det i en udtalelse.

Det var de to skuespillere Faye Dunaway og Warren Beatty, som først udråbte "La La Land" til vinder af den mest eftertragtede kategori.

Men de havde fået en forkert kuvert med på scenen.

De to havde ved en fejl fået konvolutten med modtageren af bedste kvindelige hovedrolle med på scenen.

- Jeg åbnede konvolutten, og der stod "Emma Stone - La La Land". Det var derfor, jeg kiggede så længe på Faye og på jer. Jeg prøvede ikke at være sjov, forklarede Warren Beatty efterfølgende.

Fejlen blev først rettet, da holdet bag "La La Land" var i gang med takketalen, og folkene bag "Moonlight" blev i stedet kaldt på scenen.

Forvirringen var total, men det lykkedes til sidst showets vært, Jimmy Kimmel, sammen med folkene på scenen at overbevise publikum om, at der ikke var tale om en spøg.

- Vi sætter pris på den elegante håndtering, som de nominerede, Akademiet, ABC (tv-station, red.) og Jimmy Kimmel udviste i situationen, lyder det fra PricewaterhouseCoopers.

Det er ikke set før i oscaruddelingens historie, at en forkert vinder er udnævnt. Sådan lyder det fra filmredaktør på Information Christian Monggaard.

- Det er så stort et "fuck up", som det næsten kan være at udnævne den forkerte vinder. Det er den største fejltagelse, man nogensinde har begået i oscarsammenhæng.

- Det er temmelig vildt, sagde han tidligere mandag morgen.

Folkene bag "La La Land" gik dog ikke tomhændede hjem. Filmen vandt i alt seks priser, blandt andet til Emma Stone, der modtog prisen som årets bedste kvindelige hovedrolle.