Efter kæmpe millionunderskud: Dansk kæde udvider i London, New York og Danmark

Koncernen bag Lagkagehuset, Danish Bake Holding, leverede i 2020 et resultat på minus 227 millioner kroner. Nu lægger koncernen an til 40 nye butikker i New York, London og Danmark.

Lagkagehuset vil åbne 40 nye butikker. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lagkagehuset satser på at åbne 40 nye butikker i løbet af de næste tre år.

Det oplyser koncernen bag, Danish Bake Holding, i en pressemeddelelse. Det bliver især med fokus på London og New York, mens der også vil komme flere butikker i Danmark.

Meldingen kommer dagen efter, at selskabet præsenterede sit regnskab for 2020, der som for så mange andre er påvirket af coronakrisen.

Nedlukninger, restriktioner og færre pendlere førte til et omsætningsfald på næsten 20 procent. Årets resultat endte dermed med et stort minus på 227 millioner kroner.

»Vi har naturligvis kunnet mærke effekten af Covid-19 i 2020. Men samtidig kan vi se, at der i kølvandet på pandemien er en masse potentiale, vi kan forløse. Vi har nogle økonomisk stærke ejere og finansielle samarbejdspartnere, som virkelig tror på virksomheden og os. Og derfor går vi nu efter at udnytte mulighederne for at ekspandere yderligere i London, New York og Danmark,« siger Jason Cotta, administrerende direktør i Danish Bake Holding, i en pressemeddelelse.

Der er i dag 103 bagerier i Danmark, mens der samlet er 17 i New York og London under navnet Ole & Steen – efter de to stiftere, Ole Kristoffersen og Steen Skallebæk.

I de første måneder af coronakrisen kom Lagkagehuset i massivt stormvejr efter en TV 2-artikel, som hængte syv virksomheder – herunder Lagkagehuset – ud for at modtage hjælpepakker trods en selskabskonstruktion, som fører til et skattely. Flere af selskaberne, inklusive Lagkagehuset, svarede igen på kritikken, som de mente var uberettiget.

De nuværende ejere, som var genstand for kritikken, kapitalfondene Nordic Capital og L Catterton kom ind i koncernen i 2017. I 2020 blev der skudt yderligere 200 millioner kroner ind i selskabet for at fuldføre vækstambitionerne.

»Jeg er glad for, at vi har kunnet stå COVID-19 i gennem på en måde, så vi faktisk nu kan kigge frem og sætte gang i fornyet vækst. Det kan vi være stolte over,« siger Jason Cotta i meddelelsen.