Efter kæmpe fadæse: Oscar-akademiet fyrer de ansvarlige

Partnere i Revisionsfirmaet PwC er blevet fyret af Oscar-akademiet efter søndagens fiasko, som firmaet stod bag.

Formanden for revisionsfirmaet PwC partners, Brian Cullinan, og hans medpartner, Martha Ruiz, er fyret af Oscar Akademiet, efter de stog bag søndagens historiske fejl. Fold sammen
Læs mere
Foto: VALERIE MACON

Oscar 2017 vil gå over i historien som dét år, hvor en af de største fadæser nogensinde til et Oscar-show blev begået, da den forkerte vinder af kategorien Bedste Film blev offentliggjort.

Og det kan Oscar-akademiet takke partnere i revisionsfirmaet PwC for, som nu bliver udelukket fra fremtidige Oscar-shows, skriver Financial Times.

Firmaet har mødt massiv kritik, efter Brian Cullinan, formand for PwC i USA, gav den forkerte kuvert til skuespilleren Warren Beatty, der sammen med kollegaen Faye Dunaway skulle offentliggøre showets mest prestigefyldte pris for bedste film.

De to skuespillere kiggede da også undrende på hinanden, da de åbnede kuverten, men de annoncerede efterfølgende filmen La La Land som vinder af kategorien Bedste Film. Det viste sig dog at være en fejl, og takketalerne blev stoppet, hvorefter den korrekte vinder, Moonlight, blev kaldt op på scenen.

Både Brian Cullinan og medpartner i PwC, Martha Ruiz, er udelukket for fremtidige shows, og Oscar-akademiet overvejer nu i kølvandet på skandalen at stoppe det 83 årelange samarbejde med revisionsfirmaet, skriver Financial Times.

PwC siger til Financial Times, at de »tager fuldt ansvar for rækken af fejl og overtrædelser af de etablerede procedurer.«

»Da fejlen skete, blev procedurerne for at rette fejlen ikke fulgt op hurtigt nok af Mr. Cullian og hans partner,« tilføjer firmaet til Financial Times.

Inden dette års Oscar show lød det ikke som om, at Brian Cullinan frygtede for nogle store fiaskoer.

»Så længe vores forhold er godt og stærkt og vi gør et godt job, hvilket vi altid gør, tror jeg, at akademiet er glade for den måde, vi er involveret i Oscar på,« sagde Brian Cullinan i et interview med Finanial News forud for årets Oscar-show.