Efter jysk nederlag vinder Nykredit-rebeller stor sejr på Fyn

Protestgruppen Consum kunne onsdag aften fejre en stor sejr i kampen mod en forestående børsnotering af Nykredit. Gruppen vandt fem pladser ved det fynske repræsentantskabsvalg.

(Foto: Claus Fisker/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tirsdag måtte oprørerne Consum indkassere sviende nederlag ved valgmøder til repræsentantskabet i Foreningen Nykredit i henholdsvis Aalborg og Randers.Onsdag aften gik det betydeligt bedre. Protestgruppen, der er stiftet for at kæmpe mod prisforhøjelser og planer om en børsnotering af Nykredit, vandt fem repræsentantskabspladser og er dermed oppe på 11 pladser ud af 104. Det skriver TV2.dk.

Foreningen Nykredit ejer 90 pct. af aktierne i Nykredit. Ledelse og bestyrelse i Nykredit ønsker en børsnotering. Men Consum er imod, blandt andet fordi gruppen frygter, at det vil føre til dyrere kreditforeningslån.

Som modtræk til Consum har andre medlemmer af Nykredit stiftet foreningen Fælles Udvikling, som støttes af bestyrelsen.

På mødet onsdag aften gik bestyrelsesformand i Foreningen Nykredit, Nina Smidt, på talerstolen og fyrede ifølge TV2.dk følgende bredside af mod Consum-tilhængerne:

»Det er argumenter, der tæller. Jeg synes så ikke, Consum har særlig gode argumenter. For jeg mener, at det, de står for, i virkeligheden er fortid og afvikling. Grunden til, at jeg støtter det, der hedder Fælles Udvikling, det er, fordi jeg mener, de tilpasser sig, hvordan forholdene er i 2017,« sagde Nina Smidt Ifølge TV2.dk.

Fælles Udvikling kunne glæde sig over, at gruppen vandt den del af valget, der handler om at vælge erhversvrepræsentanter. Consums sejr blev opnået blandt privatkunderne.

Nykredit har udsendt følgende udtalelse fra Nykredits adm. direktør, Michael Rasmussen, oven på onsdagens valg på Fyn.

»Jeg vil gerne ønske alle valgte kandidater tillykke med valget. Jeg ser frem til et fortsat godt samarbejde med Foreningen Nykredits repræsentantskab om at sikre et fortsat stærkt Nykredit til gavn for kunder og samfund,« siger Michael Rasmussen.