Efter IT-projektet Pac-Man løb løbsk: Falck-bossen fyrer erfaren direktør

Falck-boss Jakob Riis fyrer mangeårig IT-direktør i virksomheden. Det sker efter, at et stort IT-projekt kostede en ekstraordinær nedskrivning på 100 mio. kr. tidligere i år.

Falck-topchef Jakob Riis. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anne Bæk

Oprydningen i Falck er i gang. Den nye topchef Jakob Riis strammer grebet om den kriseramte rednings- og amb ulancevirksomhed, og fyrer nu den erfarne IT-direktør Torben Ruberg, der har været i Falck i 17 år.

Falcks kommunikationsdirektør Kaspar Bach Habersaat bekræfter over for Berlingske, at Torben Ruberg er fortid i Falck. Torben Ruberg selv lægger ikke skjul på, at han er blevet bedt om at tage sit tøj og gå.

»Jeg forlader min stilling inden for en uges tid, og det er ikke helt frivilligt,« siger Torben Ruberg til Computerworld.

Det er bare to år siden, at Torben Ruberg blev kåret til Årets CIO (Chief IT Officer) i Danmark for sin indsats hos Falck.

Fyringen kommer efter, at Falck tilbage i august fortalte, at et kæmpestort IT-projekt i virksomheden er blevet ramt af store forsinkelser og er blevet 100 mio. kr. dyrere end antaget. Derfor tog Falck i halvårsregnskabet en ekstraordinær nedskrivning på 100 mio. kr. Sammen med andre nedskrivninger på gamle tilgodehavender på 282 mio. kr. var det med til at koste Falck et samlet underskud på 51 mio. kr. i halvårsregnskabet mod et overskud i samme periode året før på 393 mio. kr.

IT-projektet, der er problemer med, kaldes internt i Falck for Pac-Man, fordi det ét stort system, der skal æde og erstatte otte-ni gamle IT-systemer. Det er dermed et godt billede på den omfattende oprydning, som Jakob Riis for nylig fortalte omfattende om i Berlingske Business.

Kaspar Bach afviser, at der er direkte sammenhæng mellem det løbske IT-projekt og fyringen af Torben Ruberg, men siger dog:

»Vi står foran en turn-around, hvor simplificering, standardisering og digitalisering af vores processer er en forudsætning for at lykkes. Opgaven er stor og en anden end tidligere. Nu sætter vi en ledelse, der har erfaring med den opgave, vi står overfor,« siger Falcks kommunikationsdirektør.

Torben Ruberg har været ansat hos Falck og i det tidligere Group4Falck siden 2000, men nu er det slut.

»Ledelsen i Falck er skiftet inden for det seneste år, og der er tegnet en ny strategi. I implementeringen af den strategi ønsker ledelsen at få nye øjne på it-understøttelsen,« siger han til Computerworld.