Efter forsikringskrak: Minister finder løsning til kunder og rasler med sablen

Kunder i det konkursramte Gable Insurance får nu en håndsrækning fra Folketinget, så de kan få dækket aktuelle skader og blive forsikret fremadrettet. Erhvervsminister Brian Mikkelsen rasler samtidigt med sablen over for boligadvokater, ejendomsmæglere, Gable Insurance og spillerne omkring det krakkede selskab.

Erhversminister Brian Mikkelsen er klar med en håndsrækning til kunderne i det krakkede Gable Insurance. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson

Der er hjælp på vej til de 26.000 danske kunder, der gennem Husejernes Forsikring har tegnet forsikring i det nu konkursramte Gable Insurance. Erhvervsminister Brian Mikkelsen har sammen med en bred skare af Folketingets partiet vedtaget, at kunderne kan få dækket aktuelle skader og blive forsikret fremadrettet.

»Med denne aftale løser vi et akut problem for de danske kunder, der har tegnet en forsikring hos Husejernes Forsikring. Jeg vil godt kvittere også over for forsikringssektoren og takke for deres bidrag til at finde en god og konstruktiv løsning. Nu kan vi komme videre og hjælpe de mange kunder, der er endt i denne ulykkelige situation,« siger Brian Mikkelsen i en pressemeddelelse.

For øjeblikket har de mange kunder 1.700 har åbne sager og yderligere 200 anmelde sager i det konkursramte selskab, som de ikke stod til at få udbedret, da selskabet havde hjemme i Liechtenstein og ikke var medlem af Garantifonden for skadesforsikringsselskaber. Aftalen indeholder også initiativer, der skal hindre, at lignende situationer opstår igen.

»Jeg er glad for, at vi også får trukket en streg i sandet og at vi sætter ind, så en lignende situation forhåbentlig ikke kan gentage sig i fremtiden. Vi vil åbne op for, at udenlandske forsikringsselskaber fremover kan blive medlemmer af Garantifonden for så vidt angår den danske del af deres forretning. Samtidig strammer vi reglerne for bl.a. markedsføring, så det bliver mere klart for forsikringskunderne, hvem de er kunde hos, og selskabet er medlem af en garantiordning,« siger Brian Mikkelsen.

Men udover håndsrækningen til de mange kunder, så rasler Brian Mikkelsen også med sablen over for en lang række spillere på det danske forsikringsmarked. Pressemeddelelsen fra Erhvervsministeriet slutter nemlig med, at ministeriet nu vil undersøge, om: »der kan gøres ansvar gældende over for ledelsen i Gable Insurance, Husejernes Forsikring Assurance Agentur, ejendomsmæglere, boligadvokater m.fl.«