Efter fire måneders ansættelse: Frederiksbergs eksborgmester stopper i bugnende pengetank

Mads Lebech stopper som adm. direktør i Tryghedsgruppen efter ledelsesmæssige uenigheder. Han bliver afløst af Rie Odsbjerg Werner.

Mads Lebechs afgang som adm. direktør for Tryghedsgruppen sker efter en formandsskifte og en ny strategi. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als

Efter blot fire måneder i spidsen for Tryghedsgruppen stopper topchef Mads Lebech.

Det sker efter ledelsesmæssige uenigheder, men bestyrelsen vil ikke oplyse de nærmere omstændigheder omkring den hurtige exit.

»Bestyrelsen har løbende haft en dialog med Mads Lebech om hans og bestyrelsens syn på ledelsen af Tryghedsgruppen fremadrettet. Vi er i enighed nået frem til den konklusion, at vi ikke deler samme opfattelse af dette. Derfor har vi aftalt, at Mads Lebech fratræder sin stilling som adm. direktør,« siger Ida Sofie Jensen, formand for Tryghedsgruppens bestyrelse, i en pressemeddelelse.

Mads Lebech tiltrådte stillingen som adm. direktør for Tryghedsgruppen i januar 2019. Han gjorde lynkarriere i dansk politik, da han som 32-årig blev ny borgmester i den konservative højborg Frederiksberg Kommune. En post, han overtog i 2001 og bestred gennem otte år.

Ærgrer sig over kort ansættelse

I 2009 overlod Mads Lebech borgmesterkæden til sin konservative partifælle Jørgen Glenthøj. Dengang skiftede Mads Lebech politik ud med en stilling som adm. direktør for Industriens Fond, hvor han var ansat frem til slutningen af 2018.

Nu ærgrer 51-årige Mads Lebech sig over den korte ansættelse hos Tryghedsgruppen, der er hovedejer af forsikringsselskabet Tryg og står bag Trygfonden, og som forvalter en formue på over 35 milliarder kroner.

»Tryghedsgruppens og Trygfondens rolle over for medlemmerne og det danske samfund er både stor og vigtig. Derfor sagde jeg oprindeligt ja til jobbet som adm. direktør. Jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at det ikke blev til længere tid i Tryghedsgruppen. Men omvendt har jeg også været i gamet længe nok til at vide, at holdninger og synspunkter indimellem kan være så forskellige, at man må stoppe samarbejdet. Derfor er jeg i al mindelighed blevet enig med bestyrelsen om, at det er et godt tidspunkt, at vores veje skilles,« siger Mads Lebech.

Tavs om direktør-exit

Da Mads Lebech blev udpeget som topchef for Tryghedsgruppen, sagde Jesper Hjulmand, daværende formand for Tryghedsgruppens bestyrelse, at Mads Lebech havde præcis den bredde i kompetencerne, som var nødvendig.

»Vi er overbeviste om, at Mads er den helt rette til at videreudvikle Tryg-familien,« lød det dengang.

På et ordinært repræsentantskabsmøde 14. marts i år blev Jesper Hjulmand imidlertid afløst af Ida Sofie Jensen, koncernchef for Lægemiddelindustriforeningen. Her blev der også vedtaget en ny strategi for Tryghedsgruppen.

Berlingske har forsøgt at få en kommentar fra Ida Sofie Jensen vedrørende baggrunden for direktørskiftet, men Tryghedsgruppen oplyser i en e-mail, at selskabet ikke har yderligere kommentarer til tirsdagens pressemeddelelse.

Mads Lebech bliver i fremtiden afløst af Rie Odsbjerg Werner, der vender tilbage til Tryghedsgruppen, hvor hun var underdirektør fra 2013 til 2017. Rie Odsbjerg Werner tiltræder dog først sin nye topchefstilling 1. september 2019. Indtil da afløses hun af Ulrik Andersson, der bliver konstitueret adm. direktør for Tryghedsgruppen. Ulrik Andersson tiltræder onsdag og indtræder samtidig som økonomidirektør i en nyoprettet stilling i Tryghedsgruppen.

Omkring hver fjerde dansker er medlem af Tryghedsgruppen. Siden 2015 har pengetanken udbetalt samlet tre mia. kr. i medlemsbonus.