Efter droppet Falck-anke: Nu kommer erstatningskravet

Kurator i Bios-konkursbo ser en droppet anke fra Falck som en erkendelse i sag om kampagne mod Bios.

Foto: ÅNDAHL TORBEN

Konkursboet efter Bios' danske selskab vil rejse et erstatningskrav mod Falck, der mandag har droppet en anke mod en afgørelse fra Konkurrencerådet.

Afgørelsen lød, at Falck har overtrådt konkurrenceloven i forbindelse med en kampagne iværksat mod Bios sammen med et kommunikationsbureau.

Falck ville anke, og konkursboet besluttede at afvente ankesagen. Men efter Falck mandag har droppet sin anke mod Konkurrencerådets afgørelse, er kurator Jan Bruun Jørgensen kommet op ad stolen.

Han forbereder nu et erstatningskrav.

- Når Falck frafalder deres anke, ligger der formentligt det, som man kalder et ansvarsgrundlag. Det vil sige, at der er basis for at gøre et erstatningskrav gældende, er der, siger Jan Bruun Jørgensen.

Med Falcks beslutning om at anke kan Konkurrencerådet, der ellers ville afvente resultatet af en ankesag, inden for få dage politianmelde Falck til Bagmandspolitiet.

Det har også den betydning, at Jan Bruun Jørgensen mener, at der kan være penge at hente til det slunkne bo, der står tilbage efter Bios danske selskabs konkurs.

- Det vi skal i gang med er at se på, hvordan økonomien kan se ud, siger han.

- Falck har tidligere tydeligt meldt ud, at de mente, at de havde forbrudt sig mod deres egne moralbegreber men ikke mod loven. Og at de ville føre det her helt til ende.

- Derfor har vi mentalt lænet os lidt tilbage og ikke gjort os nogle dybere tanker om det. Men det kommer vi jo til nu.

/ritzau/