Efter direktør-stop: Norwegian mister værdier for en halv milliard

Aktionærerne i lavprisselskabet Norwegian mistede torsdag værdier for en halv mia. kr., efter fly-aktien faldt ovenpå finansdirektør Frode Foss beslutningen om at forlade selskabet.

Foto: Bax Lindhardt

Frode Foss har været topchef Bjørn Kjos højre hånd under Norwegians kraftige vækst i de senere år. Men torsdag chokerede han med sin beslutning om at forlade selskabet.

»Der er en tid for alt. Der har været et meget højt tempo i 15 år. Vi har åbnet nye kapitler hele tiden, og jeg har arbejdet meget mere end fuld tid,« forklarede Frode Foss til erhvervsavisen Dagen Næringsliv.

I Norge har Foss flere gange været nævnt som en mulig afløser for 70-årige Bjørn Kjos. Foss afviser selv, at der skulle være en konflikt bag afgangen, men han har ikke bestemt sig for, hvad han nu skal. På spørgsmålet om han har haft et ønske om at tage over, svarer han:

»Det er bestyrelsen, som tager stilling til den slag, og det har jeg ingen kommentarer til. Norwegian har en ekstremt god topchef i Bjørn, og jeg håber, at han bliver så længe, som han kan. Jeg bruger ikke tid på at reflektere over noget andet,« siger Foss.

Han har ikke umiddelbart planer om et andet job i flybranchen.

»Jeg tror, det kan være på tide med helt nye udfordringer. Først skal jeg have en lang ferie,« siger Foss.

Norwegian-aktien endte med et fald på 7,8 pct. Den lavere kurs var dog også påvirket af dårlige trafiktal tidligere på dagen. Samlet faldt selskabets markedsværdi med 672 mio. norske kroner.