Efter CV-kiks: Havari-chef tabte kampvalg

Havarikommissionens chef opnåede ikke valg til bestyrelsen i den europæiske havariorganisation, ESASI. Martin Puggaard måtte ændre sit CV i sidste øjeblik efter at have givet forkerte oplysninger om sin erhvervserfaring.

Chefen for Havarikommissionen, Martin Puggaard, havde ikke erfaring nok til at blive valgt til bestyrelsen i den europæiske havariorganisation, ESASI.?Arkivfoto: Asger Ladefoged Fold sammen
Læs mere

Den hårdt kritiserede chef for Havarikommissionen, Martin Puggaard, blev ikke valgt til bestyrelsen i den europæiske organisation for havariinspektører, ESASI. Det skete efter et kampvalg, hvor Martin Puggaard i sidste øjeblik måtte rette sit CV, hvor han havde overdrevet sin erhvervserfaring.

Medlemmerne af ESASI blev forrige mandag orienteret om, at der foreløbig kun er valgt to nye medlemmer til organisationens bestyrelse, til trods for at der var tre ledige pladser i kampvalget. Martin Puggaard er ikke en af de to. ESASI har besluttet at udskyde beslutningen om den tredje plads til det nye år.

Berlingske Business kunne for nylig afsløre, at Martin Puggaard stillede op til tillidsposten med et fejlagtigt CV. Ifølge det oprindelige CV, som han brugte i valgkampen til at præsentere sig selv for ESASI-kollegerne, angav Martin Puggaard at have arbejdet seks år som flymekaniker hos SAS. Dette var langt fra korrekt, idet Martin Puggaard aldrig har arbejdet som udlært flymekaniker, men blot har tre års læretid som flymekaniker hos SAS bag sig.

Ifølge Martin Puggaard skyldtes den overdrevne erhvervserfaring »en hukommelsesfejl«. Han nåede at rette det CV, som han havde fremsendt til ESASI, inden afstemningen var afsluttet.

De faglige krav til havariinspektører er høje, og i forhold til jobbet som øverste chef for Havarikommissionen, der skal undersøge havarier, ulykker og hændelser inden for luftfart og togdrift, er det bestemt ikke uvæsentligt, hvor længe man har arbejdet som flymekaniker.

»Havarikommissionen ser gerne, at man har fem-ti års erfaring i branchen, før man kommer til Havarikommissionen. Det havde jeg også, hvis man tæller læretid med,« har Martin Puggaard tidligere sagt i et interview med Berlingske, hvor han angav at have et års erhvervserfaring som flymekaniker efter sin lærlingetid.

Om Martin Puggaard har et års erhvervserfaring som flymekaniker, er dog tvivlsomt, idet han har afgivet en del forskellige og modstridende oplysninger om sin brancheerfaring.

I det fejlagtige CV til ESASI angav Martin Puggaard seks års erfaring som flymekaniker fra 1993 til 1999. I det CV, som Martin Puggaard kalder »korrekt«, angiver han ingen erfaring som udlært flymekaniker og tre års erfaring som flymekanikerlærling fra 1991 til 1994.

Indtil Berlingske Business spurgte ind til hans erhvervserfaring, fremgik noget helt tredje af Martin Puggaards profil på LinkedIn. Her angav han fem måneders erfaring som udlært flymekaniker fra september 1993 til januar 1994. En oplysning, som nu er slettet.

Af samme LinkedIn-profil fremgik det endvidere, at Martin Puggaard var flymekanikerlærling fra 1989 til 1993. Det er efterfølgende blevet rettet til, at han var lærling fra 1991 til 1994, som det også fremgår af det officielle CV, som blev brugt, da Martin Puggaard blev kontorchef i Havarikommissionen i 2005.

Martin Puggaard, der blev øverste chef for Havarikommissionen i 2011, har de seneste uger været udsat for hård kritik, efter at Berlingske Business har afsløret voldsomme interne problemer hos Havarikommissionen.

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) skal nu i samråd om sagen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hverken Martin Puggaard eller ESASI.