Efter børskaos og løgne: Bestyrelsesmedlem stopper i Dansk Aktionærforening

Gitte Jürgens, der var en del af bestyrelsen i det omdiskuterede tech-firma MeeW, er nu også stoppet som bestyrelsesmedlem i Dansk Aktionærforening.

Armin Kavousi stiftede tilbage i 2017 techvirksomheden MeeW. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De seneste 16 dage har været noget af en rutsjebanetur for det danske tech-firma MeeW.

Kritisk omtale og flere afsløringer om opdigtede titler satte et børskaos i gang. Og det ser ud til, at dramaet fortsætter lidt endnu.

Nu har Gitte Jürgens, der var en del af bestyrelsen i MeeW, trukket sig fra sin post som bestyrelsesmedlem i Dansk Aktionærforening. Det skriver Finans.

På Dansk Aktionærforenings egen hjemmeside skriver de, at Gitte Jürgens har forladt bestyrelsen efter »fælles aftale og som en konsekvens af det beklagelige forløb med den nu aflyste børsnotering af selskabet MeeW«.

Foreningen beklager ligeledes, at Gitte Jürgens havde anbefalet børsnoteringen, samtidig med hun også sad i bestyrelsen for aktionærforeningen.

»Det stemmer ikke overens med den integritet og uafhængighed, vi ønsker som forening, og det er bestemt noget, som vi både kan og skal tage ved lære af fremover,« udtaler Inger Kehlet i den forbindelse.

Kehlet forklarer ligeledes, at interesseorganisationens integritet og uafhængighed er altafgørende, og de »ikke kan leve med«, at foreningens navn inddrages ufrivilligt i udarbejdelse af prospekter og anbefalinger om børsnoteringer.

Gitte Jürgens blev en del af bestyrelsen i Dansk Aktionærforening tilbage i 2021, men det kan nu ses i cvr-registret, at hun trådte ud af bestyrelsen torsdag den 9. marts.

Det er den anden bestyrelsespost, som Gitte Jürgsen har trukket sig fra i løbet af to dage.

Onsdag trak hun sig fra bestyrelsen i MeeW. Ligeledes trak formanden Sam Jalaei, næstformanden Anders Wall og Thomas Ramsøy sig.

Samtidig meddelte MeeW, at selskabet havde droppet den planlagte børsnotering på minibørsen Spotlight i Sverige.

Løgn om »doktor«

Det store frafald i bestyrelsen og børskaos sker efter afsløringer om, at stifteren af MeeW, Armin Kavousi, har løjet om titler og kunder i sin virksomhed.

Tirsdag kunne Frihedsbrevet blandt andet afsløre, at Armin Kavousi slet ikke havde en doktortitel i neurovidenskab, som han ellers flere gange har brystet sig af.

Han har heller ikke en kandidatgrad i neurovidenskab fra engelske Aston University, som han ellers indledningsvis fastholdt over for mediet.

Men dagen efter indrømmede han til mediet, at det var det pure opspind, og få timer efter afsløringen beklagede han på LinkedIn og skrev, at han trak sig som administrerende direktør og bestyrelsesmedlem.

»Jeg må blankt erkende, at jeg har opført mig ubetænksomt og har brugt titler, som jeg ikke har være berettiget til. Jeg har sagt tidligere sagt, at jeg har en master fra Aston University, og det er ikke korrekt.«

I opslaget undskylder Armin Kavousi ligeledes til de personer, som skulle have fået indtrykket af, at »han var mere, end han var«.

Frihedsbrevet har ligeledes afsløret, at flere kunder, som selskabet hævder at have, på ingen måde havde haft et samarbejde med MeeW. Det gælder blandt andet Sundhed.dk, Erhversstyrelsen og VIA University College.

Børsnoteringen af MeeW blev annonceret 17. februar. Med børsnoteringen ville MeeW rejse 18,5 millioner kroner fra investorerne. Den oprindelige plan var, at MeeW skulle have første handelsdag 16. marts, men denne plan er nu lagt i graven.