Effektivisering skal løfte Saniståls resultat i 2010

Sanistål fik 78 mio. i underskud i 2009. Det skal blive bedre i 2010, siger topchefen for stålvareproducenten.

Foto: HENNING BAGGER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sanistål venter for 2010 et driftsresultat for af-og nedskrivninger, EBITDA, på 50-100 mio. kr. før gevinst ved salg af ejendomme. Det fremgår af selskabets årsregnskab, som blev offentliggjort torsdag.

Dermed indikerer selskabet en markant resultatforbedring i forhold til 2009, der gav et driftsresultat-underskud på 78,4 mio. kr.

Bag forveningerne ligger den forudsætning, af der ikke sker en realvækst i omsætningen, og at bruttoavancen ventes at kunne fastholdes på 2009-niveau. Men driftsomkostningerne ventes reduceret med 200 mio. kr. som er resultat af helårseffekten af de tiltag, der blev sat i værk i 2009 samt yderligere effektiviseringer, der gennemføres i 2010.

De gennemførte effektiviseringstiltag i 2009 vil få fuld effekt i 2010, mens enkelte også vil give effekt i 2011 og dermed gavne indtjeningen fremadrettet i Sanistål. Det forklarer direktør i selskabet Christian B. Lund til RB-Børsen.
Sanistål venter 50-100 mio. kr. i EBITA før ejendomssalg.

- Ejendomsmarkedet er trægt, men vi venter på, at vi kan få en fornuftig pris for de ejendomme. Interessen er der, men køberne presser prisen. Vi venter til prisen er rigtig, siger direktøren, der anfører at tre er solgt sidste år.

Sanistål har gennemført en række tiltag til reduktion af omkostningerne i 2009, som virker videre ind i 2010 og fremadrettet og dertil kommer yderligere tiltag, der iværksættes i 2010.

- Der er yderligere tiltag på vej, påpeger direktøren.

Han fremhæver, at tiltagene i 2010 vil koncentrerer sig om tre områder.

Outsourcingen af distibutionen, der blev påbegyndt for en måneds tid siden fortsætter, dertil kommer nye koncepter til markedet og at lagerdriften fortsat vil blive trimmet yderligere.