Ecco køber op - vil selv eje sine butikker

Det jyske skokoncern Ecco opkøber aktiemajoriteten i et selskab med fem Ecco-franchisebutikker, og det kan betyde ny strategi.

Det danske skomærke Ecco åbner flere butikker, og det kan måske varsle ny detailstrategi. Foto: Scanpix. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I den seneste tid har Ecco åbnet nye butikker på Strøget i København, og nu har de også købt aktiemajoriteten den tidligere, konservative trafikminister Flemming Hansens selskab med fem jyske Ecco-franchisebutikker.Det skriver Børsen.

Med opkøbet og åbning af nye store butikker er flere begyndt at spekulere i, om Ecco er i gang med en ny detailstrategi, der skal give dem mere kontrol med deres butikker. Ifølge Børsen skulle Ecco-stifteren, Karl Toosbuy, ellers have lovet de danske skohandlere, at Ecco ikke selv ville eje butikker i Danmark, som tak for hjælpen for, at den danske skobranche tog godt imod mærket, da det i sin spæde start havde brug for opmærksomhed på hjemmemarkedet.

»Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvad de har gang i. Jeg vil helst ikke sælge, men det var da rart at vide, om de vil lave nye Ecco-butikker i nærheden af mig,« siger en franchisetager til Børsen.

Butikkerne knyttes tættere ejerne
Fra hovedsædet i sønderjyske Bredebro lyder det over for Børsen, at man ikke har nogen kommentarer til, hvad der ligger af tanker og planer bag opkøbet og butikståbningerne.

I forbindelse med samarbejdet med Hansen-familie er det blevet meldt ud, at formålet i det nye fælles  selskab Ecco Holst Sko A/S er, at der skal udvikles nye forretninger på Fyn og i Jylland.

Direktør i Hansen-familien og Eccos fælles selskab Lars Flemming Hansen siger til Børsen, at de nu sammen kan åbne butikker, og deres ambition er at fordoble antallet af Ecco-butikker til 12. Direktøren peger på, at de gør det for at knytte butikkerne tættere til sig.

»Det er jo den vej, det går i detailhandlen. De store udbydere vil sikre deres distributionskanaler,« siger Lars Flemming Hansen.