Ecco-familiens tredje generation tager plads i bestyrelsen

28-årige André Kasprzak får nu plads i bestyrelsen hos familievirksomheden ECCO. Samtidig træder hans far, Dieter Kasprzak, ud af bestyrelsen, efter han har overgivet pladsen som administrerende direktør til Steen Borgholm.

André Kasprzak og Tom Behrens-Sørensen Fold sammen
Læs mere

Der skal ungt blod til, og det kommer der nu til bestyrelsen i den sønderjyske skokoncern Ecco. Det sker i skikkelse af André Kasprzak, som repræsenterer ejerfamiliens tredje generation.

Ved Eccos generalforsamling onsdag er Dieter Kasprzak og Gerd Rahbek-Clemmensen udtrådt af bestyrelsen, og det har givet plads til 28-årige André Kasprzak, som er søn af Hanni Toosbuy Kasprzak og Dieter Kasprzak. Foruden André Kasprzak er Tom Behrens-Sørensen udpeget som nyt bestyrelsesmedlem.

I en pressemeddelelse fra Ecco udtaler André Kasprzak, at han er »glad og stolt over som tredje generation at blive valgt som bestyrelsesmedlem i Ecco Sko A/S«.

»Ecco har altid været en stor del af mit liv, og jeg ser frem til at gøre mit bedste, for at Eccos ansatte også fremover vil være stolte af og glade for at arbejde for en familieejet virksomhed,« udtaler André Kasprzak, som vil fortsætte i samme spor som sine forældre og bedsteforældre.

»Jeg er naturligvis præget af det engagement og store arbejde, som mine bedsteforældre og mine egne forældre har lagt i at opbygge og drive Ecco, så jeg går derfor til opgaven med en høj grad af ydmyghed,« udtaler André Kasprzak.

André Kasprzak har været medlem af bestyrelsen for Ecco Gruppens europæiske retailselskab KRM AG siden 2009 og af Ecco Holding A/S’ bestyrelse siden 2011.

Efter at have afsluttet højere handelseksamen og aftjent sin værnepligt brugte André Kasprzak nogle år som professionel golfspiller. I begyndelsen af 2015 blev han ansat i det skandinaviske e-commerce selskab Boozt.com, hvor han var ansat en kort periode.

Siden har André Kasprzak deltaget i opbygningen af en ny europæisk e-commerce platform i KRM AG, der driver 300 Ecco-butikker i 20 europæiske lande. Det er erfaringen med e-handel, som André Kasprzak blandt andet vil bringe med ind i bestyrelsesarbejdet.

André Kasprzaks mor, Hanni Toosbuy Kasprzak, overtog Ecco efter sin far, Karl Toosbuy, der grundlagde virksomheden i 1963. Hendes mand, Dieter Kasprzak, har foruden sin bestyrelsespost haft rollen som Eccos administrerende direktør. Ved onsdagens generalforsamling blev titlen officielt givet videre til Steen Borgholm.

Han kom til Eccos finansafdeling i 2000, da han var midt i 20erne, og efter nogle år i Danmark, gik turen til Schweiz, hvor han arbejdede for Ecco i tre år. Fra 2006 var Borgholm i spidsen for Ecco i Canada, indtil han i 2010 rykkede til Hong Kong og blev ansvarlig for skoforretningen i Asien. Siden 2012 har han siddet med i Eccos absolutte top på hovedkontoret i Bredebro med Dieter Kasprzak som administrerende direktør. Men nu fortsætter 66-årige Dieter Kasprzak som rådgiver i Ecco på kollektions- og produktionstekniske spørgsmål.

Den snart 43-årige Steen Borgholm ser frem til at sætte sig i spidsen for Ecco i en rolle, som ikke mindst kræver et tæt samarbejde med ejerfamilien.

»Det betyder meget for mig, at jeg har et tæt samarbejde med familien, og at vi er enige om, hvor vi skal hen, og hvilken virksomhed de ønsker, Ecco udvikler sig til. Jeg synes, det er meget privilligeret at have en ejerfamilie så tæt på,« siger Steen Borgholm, som ser sig selv som »spillende træner.«

»Jeg er ikke så god til at stå på sidelinjen. Jeg har brug for selv at være inde og være dybt engageret i tingene. Det er den måde, jeg arbejder på, og det er den kultur, vi har i Ecco. Respekt og ansvar får man ved at bevise noget, og ved at være inde og være med og skabe god stemning og energi,« siger Eccos topchef.

Eccos bestyrelse består foruden Hanni Toosbuy Kasprzak som formand nu af næstformand, tidligere skibsreder i A.P. Møller-Mærsk Karsten Borch, Erik G. Hansen, Tom Behrens-Sørensen og André Kasprzak.

Ecco omsatte i seneste regnskabsår for 9,3 milliarder kroner, mens resultatet før skat landede på 1,3 milliarder kroner. Selskabet har omkring 20.000 medarbejdere i hele verden.