Ebola-vaccine driver Bavarians salg

Det danske biotekselskab Bavarian Nordics salg drives af efterspørgsel på Ebolavaccine, men omsætningen falder i forhold til året før.

Foto: Betina Garcia
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bavarian Nordics kvartalsregnskab viser en faldende omsætning i forhold til sidste år, men det er i tråd med, hvad selskabet havde forventet. Omsætningen lander på 235 millioner kroner for første kvartal. Det tilsvarende for samme periode sidste år var 285 millioner kroner, og det svarer til, at biotekselskabets salg er faldet med 17,5 procent.

Resultatet af den primære drift (EBIT) er et underskud på 40 millioner kroner, hvilket er betydeligt dårligere end sidste år, hvor det blev til et lille overskud på tre millioner. Overskuddet efter skat viser derimod et fint resultat på 45,4 millioner.Det danske biotekselskab har solgt for 144 millioner kroner ebola-vaccine i første kvartal til det belgiske farmaceutfirma Janssen, og ebola-vaccinen udgør en stor del af virksomhedens salg i første kvartal.

Nogle af de andre store indtægtskilder i virksomheden er koppe-vaccinerne Imvamune, som i første kvartal blev solgt til de amerikanske og canadiske myndigheder for 80 millioner kroner. Bavarian Nordic forsker også i kræftmedicin til blandt andet prostata- og blærekræft..

Bavarian Nordics forventninger til årets resultat er uændrede, og firmaet forventer en omsætning på én milliard kroner.