EBH-Fondens bestyrelse politianmeldes

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har netop offentliggjort resultatet af deres undersøgelser af den krakkede EBH-Fond. Kritikken er så kraftig, at de har valgt at politianmelde fondens bestyrelse.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På baggrund af den granskningsrapport, der udkom i efteråret, udtaler Erhvervs- og Selskabsstyrelsen her til eftermiddag kraftig kritik af EBH-Fondens bestyrelse.

- Vi er glade for at Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har taget hånd om, at der bliver afdækket, hvad der sket. Jeg tror, det betyder meget for mange, at man i det mindste kan se, at samfundet tager hånd om, at man kommer til at stå til ansvar for de ting, man har gjort, siger Ole Stavad, som er repræsentant for aktionærerne.

Erhvervs- og Selskabsstyrelsens to væsentligste kritikpunkter er bestyrelsens formueforvaltning, og at bestyrelsen, efter Erhvervs- og Selskabsstyrelsens opfattelse, har overtrådt vedtægter i erhvervsfondsloven.

-Erhvervs- og Selskabsstyrelsen skal som fondsmyndighed udtale kraftig kritik af bestyrelsens ledelse og organisering af fonden, bestyrelsens risikable og til tider manglende forvaltning af fondens formue samt af bestyrelsens overtrædelse af vedtægten om lov om erhvervsdrivende fonde, lyder det blandt andet i Erhvervs- og Selskabsstyrelsens rapport.

Derfor vælger Erhvervs- og Selskabsstyrelsen at overdrage sagen til Bagmandspolitiet.

Ole Stavad forsikrer, at han og de øvrige aktionærer vil følge nøje med i det videre forløb:

- Vi vil sikre, at rapporten ikke kommer til at samle støv. Vi ved jo, at Bagmandspolitiet føler sig pressede ressourcemæssigt, og derfor kan man frygte, at sagen vil komme til at ligge, hvis ikke nogen holder dem til ilden, siger Ole Stavad.

På mandag afholder gruppen af EBH-aktionærer stormøde om, hvorfor banken banken og fonden krakkede.