EBH-direktører skjulte millionløn for kunder

Vestre Landsret fastslår, at EBH Bank af frygt for forargelse i offentligheden skjulte, hvor meget de ledende medarbejdere i banken reelt fik i løn.

To tidligere direktører i EBH bank kan beholde deres millionbonusser, selv om Vestre Landsret fastslår, at bankens finte med at lade pengene udbetale fra EBH Fonden var forkert. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis borgerne i Fjerritslev fik at vide, hvor meget direktørerne i EBH Bank faktisk fik i løn, ville det skabe forargelse i befolkningen og misundelse blandt de øvrige medarbejdere. Derfor lod man bonusser for i alt 6,5 millioner kroner gå via EBH-fonden og ikke selve EBH Bank.

I en dom fastslog Vestre Landsret i går, at EBH Banks finte med fonden og bonus-millionerne til administrerende direktør Finn Strier Poulsen og direktør Jens Nielsen var forkert. De skulle være gået gennem EBH Bank. Dommen er den første i en række sager efter EBH Banks konkurs, skriver Jyllands-Posten.

Landsretten slog også fast, at en tredje direktør i 2004 heller ikke burde have modtaget bonus fra EBH Fonden. Dog var den sag forældet.

Da EBH Bank i 2008 gik konkurs, efterlod den et hul på to milliarder kroner. De to direktør kan dog beholde deres mange millioner, da Landsretten vurderede, at bankbosserne alligevel ville have fået pengene fra EBH Bank, hvis ikke fonden havde udbetalt dem.

Finn Strier Poulsens advokat Arvid Andersen siger, at han er "75 procent tilfreds" med dommen.

"Jeg har procederet for en frifindelse, men glæder mig så over, at min klient ikke skal betale penge tilbage," siger advokaten til Nordjyske.