EBH-chef: Der er stadig vækstpotentiale i os

Ebh Bank leverede tirsdag det bedste halvårsregnskab i bankens historie med et resultat før skat på 138,9 mio. kr., hvilket er 58,2 mio. kr. eller 72 pct. bedre end resultatet for samme periode sidste år.

"Det er jo stærkt vanedannende at levere sådan et godt resultat. Der er ikke noget, der er bedre, end når man overgår sig selv," siger adm. direktør Finn Strier Poulsen til RB-Børsen.

På vanlig jysk manér undlader banken dog at tage hele æren for det flotte resultat, der, ifølge Finn Strier Poulsen, også kan tilskrives den generelle højkonjunktur.

"Det er et udtryk for, at der er godt gang i forretningen Danmark på de områder, hvor vi befærder os. Der er vækst, og det går godt. Det er et udtryk for et samfund, der har det godt i øjeblikket," siger direktøren for Fjerritslev-banken.

Boligmarkedet er et af de områder, som banken tjener pænt på via handel med pantebreve. Ebh ejer Dansk Pantebrevsbørs sammen med Nykredit, og banken har ikke mærket noget til en stagnerende handel.

"Vi har ikke mærket nogen afmatning på boligmarkedet, nærmere omvendt. Der er stadigvæk vækstpotentiale i os, selvom markedet måske stagnerer for en periode," vurderer Finn Strier Poulsen.

Banken har også forretninger i både Sverige og Tyskland, og direktøren forventer sig mest af det tyske marked fremadrettet. Den nyindkøbte inkassovirksomhed i Saarbrücken går nemlig også bedre end forventet.

"De planer, vi har for Tyskland, er, at vi skal vokse over de kommende år. Vi vil være de bedste dernede til det, vi arbejder med," siger Finn Strier Poulsen.

Når man leverer det bedste halvårsresultat i virksomhedens historie, kan det være svært at sætte fingeren på, hvor man gerne vil gøre det bedre.

"Vi har jo kun haft en lang fremgang konstant, så der er ikke nogen områder, hvor jeg vil forbedre noget. Men der er da nogen, hvor jeg håber, at de kan holde den flotte udvikling. Vores udfordring består i at fastholde og udbygge det, vi har gang i her," siger den administrerende direktør til RB-Børsen.
(RB-Børsen)