EBH Bank politianmeldt for omfattende kursmanipulation

Finanstilsynet har anmeldt EBH Bank og EBH-Fonden for kursmanipulation for 300 millioner kroner.

EBH Bank. Nu har Finanstilsynet indleveret en politianmeldelse mod Fjerritslev-banken. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Finanstilsynet har politianmeldt EBH Bank og EBH-Fonden for kursmanipulation af EBH Bank-aktien i perioden op til bankens sammenbrud i efteråret 2008. Samtidig er Dexia Bank Danmark anmeldt for at have deltaget i kursmanipulationen.

Der er blevet foretaget ulovlige støtteopkøb af EBH Bank-aktier for cirka 300 mio. kr., fremgår det af en redegørelse, som Finanstilsynet netop har offentliggjort.

- Redegørelsen dækker forløbet op til sammenbruddet i EBH Bank og tilsynet med banken siden 2003, oplyser Finanstilsynet.

Finanstilsynet undersøger fortsat, om der også er foretaget ulovlig insiderhandel med EBH Bank-aktier.

Finanstilsynet er også fortsat i gang med at vurdere, om der skal ske politianmeldelse af personer for overtrædelse af lov om finansiel virksomhed eller andre love i forbindelse med sammenbruddet i EBH Bank.

Alle beslutninger om politianmeldelser vil blive forelagt for Det Finansielle Virksomhedsråd.

- Redegørelsen konkluderer, at det var EBH Banks kraftige udlånsvækst for lånte penge, der sammen med en række store og meget risikobetonede udlånsengagementer inden for fast ejendom og pantebreve lagde grunden til bankens sammenbrud. Den høje risikoprofil blev fastholdt på trods af flere advarsler fra Finanstilsynet og gjorde banken særdeles sårbar, da den kraftige nedgang på ejendomsmarkedet og den finansielle uro satte ind og kulminerede i efteråret 2008, skriver tilsynet.