EBay skærer 2.400 jobs og splittes op

Store forandringer på vej i netauktionshuset, som blandt andet forsøger at sælge netbetalingstjenesten Paypal.

Internetauktionshuset eBay bliver nu splittet op i tre dele, og måske bliver flere af dem solgt fra. Arkivfoto: Hector Mata, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: HECTOR MATA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En af det amerikanske IT-mekka Silicon Valleys største forandringer er på vej, efter at netauktionshuset eBay vil skille sig af med 2.400 ansatte og splitte forretningen op i tre dele.

Dermed skal der siges farvel til omkring syv procent af arbejdsstyrken, hvilket vil ske i løbet af 1. kvartal. Det vil ramme både selve salgsdelen, virksomhedsdelen og netbetalingsdelen af koncernen, og eBay forventer at skulle bruge 210-240 millioner dollars i løbet af 1. kvartal på ændringer og nedskæringer og 350-400 millioner dollars for hele året.

EBays ledelse har længe været under intenst pres fra blandt andet aktivistinvestoren Carl Icahn, som har talt for, at eBay sælger netbetalingstjenesten Paypal. Men nu gør eBay også klar til enten at frasælge eller børsnotere den del af virksomheden, som arbejder med andre forhandlere om at styre deres e-handel.

Mange om buddet

Paypal er en af de helt store netbetalingstjenester, og alle de store spillere ventes at stå i kø for at byde på den, så snart den officielt skal sælges. I første omgang vil Paypal blive skilt ud som selvstændig virksomhed i løbet af 2. halvår. Analytikere anslår, at Paypal er omkring 40 milliarder dollars værd. Google, Amazon og Facebook har alle sammen med kinesiske Alibaba været nævnt som mulige købere, efter at Apple for nylig startede sin egen netbetalingstjeneste, Apple Pay. Forleden kom det frem, at Google angiveligt forhandler med tre af USAs største teleselskaber om at overtage deres mobilbetalingstjeneste, Softcard.

Virksomhedsdelen, som nu skal enten sælges eller børsnoteres, købte eBay for 2,4 milliarder dollars for små fire år siden.

EBay solgte i oktober-december ni procent mere end året før på samme tid, nemlig nu for 4,9 milliarder dollars. Driftsresultatet voksede med ti procent til 936 millioner dollars, hvilket var lidt over det forventede. Mobilbetalinger steg i årets sidste kvartal med 58 procent målt i antal.