Ebay køber Den Blå Avis for 2,1 milliarder

Den Blå Avis bliver solgt til eBay for 2,1 milliarder kr. Bilbasen.dk og Bilinfo.dk er også omfattet af handelen, oplyser parterne. Handlen forgylder Karsten Ree, der ejer 95 pct. af forretningen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Amerikanske eBay, der verdens største internetauktion, køber Den Blå Avis med onlinevirksomhederne dba.dk og bilbasen.dk for 2,1 milliard kroner. Dermed kommer Danmarks samlet set største rubikannoncemarked på amerikanske hænder.

Såvel den printede avis som de to succesfulde sites vil dog fortsat blive drevet fra Danmark, og kontorerne i Århus, København, Herlev og Thisted opretholdes, oplyses det.

"Vi overtager en succesfuld, veldrevet virksomhed med cirka 300 gode medarbejdere. Forretningen er i konstant vækst i Danmark. Med den succes som udgangspunkt, er vi parat til at realisere nye udfordringer i hele Skandinavien," siger Jacob Fonnesbech Aqraou, administrerende direktør i eBay's globale rubrikannonce-forretning.

Grundkonceptet bag - og navnene på - de to populære sites, vil der ikke blive rørt ved, men eBay vil inden jul have gennemført en række forbedringer til gavn for brugerne, oplyser direktøren, der regner med at ansætte flere medarbejdere til projektet.

Mens den Blå Avis ventes at omsætte for 160 mio. kr. i år, lander omsætningen i de øvrige forretninger, der indgår i handlen, herunder Bilbasen og Bilinfo, på 140 mio. kr. Ledelsens forventer, at det samlede driftsresultat for alle forretningerne vil lande på 58 mio. kr.

Den Blå Avis har hidtil været ejet af stifteren Karsten Ree (95 pct.) og direktør Frank Ludvigsen (5 pct.)

Den Blå Avis gik i luften i 1995 og er i dag Danmarks største handelsportal. Med omkring en million brugere om måneden er sitet blandt de 10 største i Danmark.Efter overtagelsen er der ingen planer om at fyre medarbejdere på Den Blå Avis. Den fortsætter under eget navn, men eBay vil videreudvikle portalen.

Den Blå Avis udkom for første gang i oktober 1981 og dba.dk gik i luften i 1995. I dag findes der 350.000 annoncer i de 35 forskellige sektioner på dba.dk. Det er ikke mindst brugte biler og motercykler danskerne formidler via sitet.

Den trykte udgave af aviusen blev fra februar sidste år gratis, hvilket har øget antallet af læsere, så avisen i dag læses af mere end 500.000 danskere om ugen.

Den Blå Avis drives af administrerende direktør, Karsten Ree, og direktør og ansvarshavende redaktør, Frank Ludvigsen. Virksomheden har 225 ansatte.


Læs også:

De rigeste bliver fattigere

Billedserie: Danmarks rigeste 08

Billedserie: Verdens rigeste

Billedserie: Verdens rigeste kendisser