Easyjet vil konkurrere mod Lufthansa i Tyskland fra næste år

Allerede fra januar vil det britiske lavprisselskab Easyjet begynde at konkurrere mod tyske Lufthansa på indenrigsruter i Tyskland efter den planlagte overtagelse af dele af konkursramte Air Berlin.

Allerede fra januar vil det britiske lavprisselskab Easyjet begynde at konkurrere mod tyske Lufthansa på indenrigsruter i Tyskland efter den planlagte overtagelse af dele af konkursramte Air Berlin. Fold sammen
Læs mere
Foto: PHILIPPE HUGUEN

I øjeblikket flyver det britiske luftfartsselskab fra lufthavnen Berlin Schoenefeld til destinationer uden for Tyskland, men efter købet vil Easyjet også rykke ind i lufthavnen Tegel - også i Berlin, skriver selskabet onsdag i en meddelelse ifølge Reuters.

Easyjet vil fra den 5. januar tilbyde indenrigsruter til Düsseldorf, Frankfurt, München og Stuttgart, mens lavprisselskabets kunder også vil kunne flyve til 15 internationale destinationer fra Tegel, der betegnes som den vigtigste internationale lufthavn i Berlin.

Samtidig planlægger selskabet at tilbyde flere ruter i sommersæsonen.

Det britiske selskab meddelte i slutningen af oktober, at det havde lagt et bud ind på dele af Air Berlins forretning i lufthavnen Tegel. Selskabet ønsker at overtage operationer for 40 mio. euro og lease op mod 25 A320-fly samt 1000 ansatte fra Air Berlin - herunder kabinepersonale og piloter.

Mandag skrev Reuters med henvisning til kilder tæt på sagen, at EU-Kommissionen planlægger at godkende Easyjets køb af dele af det konkursramte tyske selskab.

EU-Kommissionen afviste at kommentere rygterne, men beslutningen ventes at blive truffet officielt den 12. december.

Lufthansa har også budt på det østrigske flyselskab Niki Luftfahrt og det tyske regionale luftfartsselskab Luftfahrtgesellschaft Walter, der er en del af Air Berlin-gruppen. EU-Kommissionen her heller ikke her afgivet den endelige godkendelse.

/ritzau/FINANS