Easyjet forkæler aktionærerne trods tab oven på terror

Easyjet har haft fremgang i antallet af passagerer og holdt fast i antallet af bookinger for sommerferieperioden, men flyselskabet kan ikke leve op til forventningerne for årets første seks måneder oven på en serie terrorangreb i Egypten, Paris og Bruxelles.

Easyjet formåede at begrænse sit underskud på bundlinjen ved hjælp af stram styring af udgifterne og en anelse højere kapacitet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann

Det britiske lav-pris-flyselskab erkender, at der har været et fald i efterspørgslen på flyrejser som følge af terrorangrebene, men er fortrøstningsfuld, når det gælder regnskabsåret 2016 og løfter sit udbytte til aktionærerne for året med 50 pct.

Easyjet formåede da også at begrænse sit underskud på bundlinjen ved hjælp af stram styring af udgifterne og en anelse højere kapacitet.

Det udmøntede sig i et tab inden skat på 24 mio. pund, hvor analytikerne ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg havde ventet et tab på 25,7 mio. pund.

Omvendt skuffede den samlede omsætning. Den endte på 1,77 mia. pund mod ventede 1,83 mia. pund. Omsætningen per sæde faldt i første halvår med 4,2 pct. til 52,62 pund i forhold til tilsvarende periode året før.