Easyjet dratter efter første resultatdyk siden 2009

Brexit og terrorfrygt har ramt indtjeningen i det britiske lavprisselskab Easyjet.

Easyjet har i en børsmeddelelse torsdag varslet et resultat før skat på mellem 490-495 mio. pund i 2015/16, der løb frem til udgangen af september. Fold sammen
Læs mere
Foto: FABRICE COFFRINI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Bloomberg News, der hæfter sig ved, at Easyjets foreløbige regnskabstal for 2015/16 er præget af tilbagegang, hvilket ikke er set siden 2009.

Easyjet har i en børsmeddelelse torsdag varslet et resultat før skat på mellem 490-495 mio. pund i 2015/16, der løb frem til udgangen af september. Til sammenligning bød regnskabsåret før på et overskud på 686 mio. pund.

Mens terror ifølge Bloomberg News har dæmpet efterspørgslen fra rejsende, så er effekten af briternes beslutning om at forlade EU umiddelbart sværere at sætte tal på. Dog er pundet svækket en del, og det har gjort Easyjets indkøb i udlandet tilsvarende dyrere.

- Vi er blevet uforholdsmæssigt hårdt ramt af ekstraordinære begivenheder i løbet af året, men vores glimrende netværk, omkostningskontrol, salgsinitiativer samt stærke balance underbygger vores tillid til forretningen, siger Easyjets administrerende direktør Carolyn McCall ifølge børsmeddelelsen.

På aktiemarkedet er der dog tydelig skuffelse at spore. Aktien i Easyjet falder med 7,3 pct. til 930 pence. Det er det laveste niveau siden starten af 2013.

Ifølge børshusene Morgan Stanley og Credit Suisse tyder meldingerne fra Easyjet på, at indtjeningen vil komme yderligere under pres i 2016/17.

Credit Suisse estimerer et overskud på 405 mio. pund, og Morgan Stanley ser tilsvarende et resultat i den lave ende af 400-500 mio. pund.