Easyjet aflyste flere hundrede afgange efter russisk fly-tragedie

Det britiske lavprisflyselskab Easyjet måtte aflyse fly 378 gange i november i år mod blot 16 aflysninger i november sidste år.

Foto: ODD ANDERSEN.
Læs mere
Fold sammen

De 176 aflysninger kan direkte relateres til aflysninger, efter et russisk fly med afgang fra Sharm el-Sheik sprang i luften 31. oktober over Sinai-ørkenen. De øvrige flyafgange, der måtte aflyses, skete på grund af vejrforhold, oplyser selskabet.

Flere britiske flyselskaber - heriblandt Easyjet - meldte efter nedskydningen af det russiske fly ud, at man valgte at suspendere flyvninger til byen over jul og nytår. Mens British Airways aflyser alle fly til og med den 14. januar, har Easyjet aflyst til tidligst den 6. januar.

Trods aflysningerne steg antallet af passagerer, der fløj med lavprisflyselskabet, i november med 9,6 pct. i forhold til samme måned sidste år til 4.807.922 passagerer, oplyser Easyjet fredag morgen.

Den såkaldte kabinefaktor, der fortæller, hvor mange sæder der var optaget på selskabets flyvninger, steg til 90,3 pct. fra 89,5 pct. i november 2014.