e-handel i fortsat vækst

Handel på nettet er langt mindre ramt af finanskrisen end detailhandlen generelt. Det viser nye tal fra fra PBS og FDIH.

Foto: Modelfoto/Colourbox.
Læs mere
Fold sammen
Vi går mindre i butikker - men handler tilsyneladende fortsat mere på nettet. Den økonomiske nedtur har betydet butiksdød hele vejen rundt, men det gælder ikke på nettet, hvor antallet af betalinger fortsætter med at stige. Det viser nye tal fra PBS, der har registeret 11 mio. dankortbetalinger i årets andet kvartal. Det er 11,5 procent mere end sidste år, skriver Børsen.

Ifølge FDIH - Foreningen for Distance og Internethandel - vokser træerne dog ikke ind i himlen. Mens der er mere gang i netbutikkerne end nogensinde før, bruger folk samtidig færre penge - og dermed falder størrelsen af den enkelte transaktion. Det skyldes ifølge FDIH-direktør Morten Kamper, at folk holder igen med luksusindkøb.

Analysen viser desuden, at unge måske ikke så overraskende er dem, der handler mest på nettet - mens de ældre aldersgrupper over 50 er mindre begejstrede for e-handel. Blandt de 50-59-årige det kun 43 procent, der har prøvet at handle på nettet.