E-conomic tager bagdør til Spanien

Den fremadstormende producent af regnskabs-software sætter sig på et spansk revisionsfirma, der skal være murbrækker i et uopdyrket marked. Men det er ikke alt.

E-conomics administrerende direktør Mogens Elsberg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

E-conomic gør nu alvor af sine ekspansionsplaner. Mandag kan den vækstivrige producent af server-baserede regnskabssystemer offentliggøre, at den køber op i både Sverige og Spanien.

Den danskforankrede IT-virksomhed blev sidste sommer overtaget af den engelske kapitalfond Hg Capital. Opkøbet blev hurtigt fulgt op af en heftig international ekspansionsplan, som kapitalfondens finansielle muskler skulle være grundlag for. Planen skal resultere i en tredobling af omsætningen i 2017.

Fra sit domicil i Daniscos gamle lokaler ved Christianshavn forklarer E-conomics adm. direktør Mogens Elsberg, at det spanske opkøb udgør en lidt usædvanlig markeds- tilgang, idet E-conomic ikke køber en konkurrent, men i stedet 51 pct. af det spanske revisionsfirma CE Consulting.

Baggrunden er blandt andet, at Spanien ikke er så langt fremme på IT-fronten som f.eks. Skandinavien. Derfor var Spanien egentlig ikke et prioritetsområde for E-conomics direktør, men han har alligevel valgt at slå til.

»Hvis vi havde lagt et Europakort på bordet havde vi nok ikke peget på Spanien i første omgang. Det handler mere om noget opportunistisk. CE Consulting ville gerne konkurrere på en anden front og have teknologidelen ind som en ny dimension. Samtidig har de vores målgruppe – de små og mellemstore virksomheder – og 13.000 kunder. Derfor blev vi enige om et jointventure. De sælger i første omgang produktet til deres egne kunder, men senere er planen at gå bredere ud i Spanien. « siger Mogens Elsberg.

Realisering af ambitiøs vækstplan

Det svenske opkøb er mere traditionelt. Her sætter E-conomic sig på Speedledger, der med 55 ansatte og 25.000 kunder er den næststørste udbyder inden for regnskabssoftware på det svenske marked. E-conomic sætter sig på 65 procent af det svenske selskab.

»Der er et godt match mellem modellerne og en klar positionering i markedet af de to produkter. De supplerer hinanden. Speedledger adresserer en gruppe mindre kunder, der ikke har behov for at gå så meget i dybden med mindre,« siger Mogens Elsberg og tilføjer:

»Derudover havde vi et ønske om at positionere os over for revisorer og bogholdere i Sverige. Vi bliver de næststørste på det marked fremover, og vi bliver set som en endnu mere seriøs spiller.«

De to opkøb er et pænt skridt på vejen mod at realisere E-conomics ambitiøse vækstplan. Virksomheden har i dag 200 ansatte, 80.000 kunder og 230.000 registrerede brugere. Dens cloud-baserede regnskabs-software er især målrettet små- og mellemstore virksomheder, der vil strømline talarbejdet og samarbejdet med revisorer.

E-conomic havde på koncernbasis en omsætning på 121 mio. kr. sidste år. I år forventer direktøren, at den når over 150 mio. kr.