E-bøger overhaler papirbøger

Amazon sælger nu flere e-bøger end trykte bestsellere, men internet-boghandlen vil stadig ikke fremlægge konkrete tal for salget af e-bøger eller Kindle-enheder.

Foto: EMMANUEL DUNAND
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tilbage i juli kunne Amazon fortælle at man havde solgt flere elektroniske bøger end hardcover-bøger i det foregående kvartal. Nu fortæller Amazon, at der er solgt flere Kindle-bøger end papirbøger (altså både hardcover og paperback) i de sidste 30 dage. Det gælder dog kun for de 1.000 mest solgte bøger hos Amazon.

Det totale salg af papirbøger hos Amazon må altså stadig være større end salget af e-bøger, selvom man skal nærlæse pressemeddelelsen meget nøje for at komme frem til denne konklusion.

Det er også indlysende – udvalget af e-bøger er trods alt stadig begrænset i forhold til de millioner af trykte bøger, som forhandles hos internet-boghandlen.

Der mangler stadig konkrete tal for, hvor mange e-bøger og Kindle-enheder der faktisk er solgt.

Hvis man kigger på de 10 mest solgte bøger hos Amazon – som både findes i trykte udgaver og i elektronisk form – så bliver der nu solgt to e-bøger for hver printbog. Men her er det værd at huske, at e-bøgerne typisk også er billigere.

Amazon fortæller også, at salget af den nye generation af Kindle som blev lanceret i september nu har overhalet det totale Kindle-salg fra oktober til december 2009. Men Amazon fortæller altså ikke, hvor mange der er solgt.

Ifølge tal fra Association of American Publishers er salget af e-bøger steget med næsten 200 procent på et halvt år. Det menes at Amazon sidder på 90 pct. af markedet for e-bøger med sit lukkede Kindle-format. Der findes Kindle-læseprogrammer til et bredt udvalg af mobile enheder og pc-platforme, så man er ikke bundet til Kindle-læseren.