E-bøger i fremmarch

Internetbutikken Amazon meddeler, at de nu sælger 80 procent flere e-bøger end indbundne bøger. Drastisk prisnedsættelse på deres mobile flagskib Kindle er den største årsag.

Foto: EMMANUEL DUNAND
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Det er ikke længere "in" at sidde i toget og læse en god, gammeldags indbundet bog. Nej, e-bøgerne ser i den grad ud til at have gjort sit indtog i moderne medieforbrugeres hverdag.

Internetbutikken Amazon, der lokker med alt fra, ja bøger, til gourmetmad, sælger i øjeblikket 80 procent flere e-bøger end papirindbundne bøger. Det skriver Los Angeles Times.

"Kindle har ganske enkelt overtaget fra papirformatet. Det er ret vildt at tænke på, når vi har solgt almindelige bøger i 15 år og e-bøger i 33 måneder," udtaler Amazons direktør, Jeff Bezos, ifølge den amerikanske avis.

Læs også: Amazon sælger fødevarer i UK

Det står dog ikke klart, hvordan salget af paperbacks går i forhold til salget af e-bøger. Amazon har valgt ikke at offentliggøre de tal.

Men der er ingen er i tvivl om, at e-bøgerne stormer frem. Ifølge en undersøgelse foretaget af PriceWaterHouseCoopers og Wilkofskys Gruen Associates Inc. er salget af trykte bøger stagneret de seneste år, mens det forventes, at salget af e-bøger vil skabe en omsætning på 9,2 milliarder i år kroner mod 5,7 milliarder kroner sidste år.

Pris ned - salg op

Ifølge Amazon bliver der i øjeblikket solgt 143 e-bøger hver gang, der bliver solgt 100 indbundne bøger.

En drastisk prisnedsættelse på Amazons mobile flagskib Kindle er formentlig den afgørende faktor. Amazon har meddelt, at salget er tredoblet, efter at butikken satten prisen ned fra 1.500 kr. til knap 1.100 kr.

Læs også: Amazon forbedrer sin Kindle DX

Amazon har på nuværende tidspunkt omkring 630.000 e-bøger til salg på deres hjemmeside. Cirka 80 procent af disse koster 57 kr. eller mindre.

Ifølge en række analytikere er det usikkert, hvor stor overskudsgraden for Amazon er. Men de er enige om, at både Amazon og Apple kommer til at tjene penge deres respektive e-readers, Kindle og iPad, i fremtiden.