Dyvigs nye selskab tager ny dansk rådgivningsrolle

Selskabet CP Dyvig er på vej ind i et nyt område på det danske marked for virksomhedshandler.

Manden bag den nye investeringsbank er den tidligere kapitalfonds-mand og velhavende private investor Christian Dyvig. Foto: Christian Als Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Finansmanden Christian Dyvig går efter et uopdyrket specialmarked blandt investeringsbankerne og virksomhedsrådgivning. Dyvig vil med sit nye selskab blandt andet kaste sig over en ny form for koordinerende rådgiverrolle ved børsnotering af selskaber i Danmark.

Men også andre typer rådgivning af eksempelvis en bestyrelse i en salgsproces kan komme på tale. Det nye selskab CP Dyvig & Co. Advisory kommer dermed til at tage en rolle i Danmark, som hidtil primært har været håndteret af London-baserede selskaber.

Ved de store børsnoteringer bliver der sammensat et konsortium af investeringsbanker, som skal stå bag prospektet og sælge de nye aktier. Men i dag er det blevet mere almindeligt, at sælgerne hyrer et særligt rådgivningsselskab, som fungerer som en slags vagthund over for investeringsbankerne – særligt når der er mange banker med på de større noteringer.

Dyvig er ikke den første

Ved børsnoteringen af Matas i 2013 havde ejeren, kapitalfonden CVC, f.eks. valgt det britiske selskab STJ Advisors. Deres opgave var blandt andet at indsamle en mængde data fra investeringsbankerne.

Det kunne f.eks. være hvilke kunder, som bankernes analytikere talte med eller få de store investorer til løbende at evaluere børs- processen. Andre, som tilbyder lignende opgaver, er selskaber som Rothschild og Lazard.

Christian Dyvig er dog ikke helt den første dansker, som kaster sig over det specielle rådgivningsrolle. Oscar Moesgaard, der tidligere var partner i FIH Partners, påtog sig blandt andet en lignende rolle ved noteringer af blandt andet Pandora.

Ved almindelige virksomhedshandler, hvor selskabet ikke skal børsnoteres, bliver de særlige rådgivere typiske hentet ind, før der er valgt investeringsbank. Her er deres opgaver at vælge den rigtige bank og forhandle provenuet. Selskabet kan også komme til at rådgive bestyrelser om, hvad de skal gøre, hvis deres virksomhed er ved at blive solgt.