Dystre meldinger fra FLS' mineudstyrskollega

Der er i forhold til FLSmidth skidt nyt fra det svenske selskab Atlas Copco om udviklingen inden for udstyr til mineindustrien.

Det svenske selskab har i fjerde kvartal oplevet et stort fald i ordreindgangen inden for mineteknologier, hvilket kan være et tegn på en opbremsning på det for FLSmidth så vigtige område.

Atlas Copco modtog i fjerde kvartal ordrer inden for mine- og klippeudgravningsteknologier på 7711 mio. skr., hvilket var et fald på 9 pct. fra samme periode året før. Selskabet noterer en "svagere efterspørgsel på udstyr", og at der er tale om et organisk fald i ordreindgangen på 8 pct.

- Den overordnede efterspørgsel efter mineudstyr var svagere sammenlignet med sidste år, og usikkerheden om fremtidige investeringer i kapitaludstyr, der er set gennem de seneste kvartaler, er fortsat, skriver Atlas Copco.

Selskabet tilføjer, at den svagere efterspørgsel på mineområdet har medført flere tiltag hos selskabet for at tilpasse kapaciteten, herunder har 135 af selskabets ansatte i Örebro fået en opsigelse.

Atlas Copco opnåede i fjerde kvartal en samlet ordreindgang på 21,1 mia. skr. og indfriede dermed analytikernes forventninger. Et estimat indsamlet af SME Direkt viste, at der netop var ventet de godt 21 mia. i ordreindgang for kvartalet. Selskabets resultat før skat landede på 4476 mio. skr., mens der her var ventet et resultat på 4585 mio. skr.

Atlas Copco-aktien falder 3,4 pct. på børsen i Stockholm efter regnskabet. FLS-aktien ligger 2,1 pct. lavere end onsdag i 343,60 kr., men meget af kursfaldet skete inden Atlas Copcos regnskab kl. 12.

/ritzau/FINANS